Quatre cops més i de manera consecutiva de la Policia Local de Roses contra el top manta

Policia Local de Roses
Tot aquest material decomisat per la Policia Local de Roses al top manta s'ha valorat en uns 36.000 €

Han estat quatre accions policials “exitoses en quant a resultats i en quant a que en cap moment s’ha posat en perill la integritat física dels d’agents policials, dels vianants i la dels propis manters”

Quatre accions policials s’han portat a terme aquesta mateixa setmana contra el top manta.
Una cada dia.
Dilluns es va intervenir una furgoneta a Santa Margarida plena de material destinat a la venda il·legal.
Dimarts es va decomissar material a la Gran Via, a l’alçada de la rotonda del Wine Palace que transportaven els manters en direcció al passeig marítim.
Dimecres, en un altre operatiu policial, es va decomissar també molt de material al carrer Doctor Ferran, tot just a tocar al mercat de la fruita i verdura dels diumenges.
I ahir dijous es va interceptar un altre vehicle, en aquest cas un turisme, també a Santa Margarida que els manters el feien servir com a magatzem.

Han estat quatre nous cops de la Policia Local de Roses contra el top manta, “exitoses en quant a resultats i en quant a que en cap moment s’ha posat en perill la integritat física dels d’agents policials, dels vianants i la dels propis manters”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana. Tot i això, reconeix, que amb aquesta estratègia d’actuar fora del passeig decomissant el material als manters “no acabarem amb el fenomen del topa manta, perquè la via policial no serà mai una solució definitiva”. Però, el que si que ha volgut deixar clar Plana és que “des de l’Ajuntament de Roses fem la nostra part de la feina, però sense una intervenció que inclogui àmbits com la regulació d’estrangeria, la inserció al mercat laboral i una inversió social potent, l’acció policial només servirà per posar pegats que no posaran fi a aquesta problemàtica”.

Material valorat en 36.000 €

El total de productes i material decomissat en aquests operatius té un valor aproximat de 36.000 €, una important suma que segueix amb l’objectiu marcat per l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Roses a principi de temporada: reduir al màxim la rendibilitat econòmica que produeix el top manta. Es posa en relleu, doncs, l’eficàcia d’aquesta estratègia, que enguany  està assolint decomisos molt superiors als realitzats altres temporades a peu de passeig marítim.

Cal destacar que totes les actuacions tan tingut lloc sense causar cap tipus d’aldarull ni confrontacions, gràcies principalment al treball d’investigació de la Policia Local de Roses per saber on els punts on els manters guarden el material il·legal.