‘Què és el dolor?’, xerrada impartida a Roses dirigida a la gent gran

Vila de Roses

El Teatre Municipal de Roses va acollir dimecres a la tarda una xerrada emmarcada dins el PESGG

Vila de RosesEl Programa d’Educació Sanitària a la Gent Gran (PESGG) sobre el bon ús dels medicaments és una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig.
La primera d’aquesta xerrades va ser impartida, el passat dimecres, per la farmacèutica Marta Bosch al Teatre Municipal de Roses sota el títol Què és el dolor?’

Al llarg de la mateixa Bosch va explicar què és el dolor, quins tipus de dolor hi ha, com es mesura, com es pot prevenir i com es pot tractar, així com els hàbits saludables que poden disminuir o evitar alguns tipus de dolor.
En quant al seu tractament, la farmacèutica va parlar dels tractaments no farmacològics i farmacològics, quins són els analgèsics més habituals i quines les seves accions, precaucions que s’han de tenir i els seus principals efectes adversos.

El Programa d’educació sanitària és fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el CatSalut. En l’edició de l’enguany, ofereix xerrades entorn a diferents temes, com ara l’ús dels antibiòtics, dolor, diabetis, hipercolesterolèmia, hipertensió arterial, bon ús dels medicaments i la importància de seguir bé els tractaments.