Querella d’un promotor de Roses contra Montse Mindan, Carles Páramo i Sílvia Ripoll

Carles Páramo considera, en un comunicat, que aquesta querella és un acte de revenja aprofitant la proximitat de les eleccions municipals

Montse Mindan, Carles Páramo i Sílvia Ripoll
Sílvia Ripoll, Carles Páramo i Montse Mindan en el ple d’investidura com alcaldessa l’any 2013 / Foto: arxiu

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els ex regidors, Sílvia Ripoll i Carles Pàramo lamenten la querella criminal interposada pel promotor immobiliari Xavier Sala Caselles, en nom seu i en nom d’Immogestió S.L. per les circumstàncies i resultat de la tramitació administrativa de quatre llicències d’obres, algunes iniciades els 2008 que s’han anat resolent sempre segons el marc urbanístic vigent en cada moment, primer del PGOU de 1993, després en el del POUM del 2010 i, finalment, de nou, en el del PGOU de 1993, a causa de l’anul·lació per part del TSJC del POUM de 2010.

Si bé s’entén perfectament la via del contenciós administratiu contra qualsevol acord administratiu i en defensa dels drets davant una suposada situació d’injustícia o arbitrarietat no passa el mateix quan es pren la via penal contra els electes, membres del govern municipal. En aquest cas, queda clar que l’objectiu no és altre que el de perjudicar la imatge d’aquestes persones, un acte de revenja irracional aprofitant la proximitat d’unes nova convocatòria electoral.

El Sr. Xavier Sala Casellas, amb una llarga i exitosa carrera com a promotor immobiliari, és conscient de que tots els actes administratius propis de la tramitació urbanística, siguin en la tramitació de llicències d’obres o derivats de la disciplina urbanística,  són actes reglats, és a dir, actes en els que el paper dels polítics electes, membres de la Junta de Govern Local, no és altre que el d’aprovar o denegar les diferents propostes d’acord presentades pels funcionaris, tècnics i jurídics, responsables del servei.

Davant aquesta constatació, ens trobem davant una nova mostra d’un ús impropi, abusiu i desviat, de la via judicial contra els polítics electes sense cap altra finalitat que la de perjudicar la seva imatge. Una actitud contra la qual no hi ha defensa possible.

En la seva querella criminal, Xavier Sala Casellas i  Immogestió S.L. inclouen, també, com a autors d’un suposat delicte de prevaricació o desviació de poder els diferents funcionaris municipals que intervenen en els processos administratius urbanístics, el Secretari General, Sr. Muñoz,  l’arquitecte cap d’urbanisme, Sra. Barceló, l’arquitecta Sra. Noguera, i els juristes, Sra. Abad i Sr. Maluquer.

Confiant en la justícia, sabem que, com en tantes i tantes altres querelles interposades contra les persones que ens veiem implicades en la nostra tasca de representació popular en l’administració pública del país, la justícia, després de les corresponents investigacions, arxivarà la denúncia per manca de fonaments.

Carles Pàramo i Ponsetí