Qüestionari sobre els 2 primers anys de legislatura a José Manuel Álvarez, portaveu de Ciutadans Roses

Qüestionari a José Manuel Álvarez, Portaveu Ciutadans Roses

José Manuel Álvarez, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Roses

El segon qüestionari és el del portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez

Qüestionari a José Manuel Álvarez, Portaveu Ciutadans Roses
José Manuel Álvarez, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Roses

• Quina valoració general fa d’aquesta primera meitat de la legislatura?
La valoració no és positiva pel que fa a l’actitud de l’equip de govern. Pensàvem, que governar en minoria, obriria una nova etapa de fer política a Roses. Parlo d’acords, de transparència i de saber escoltar els ciutadans i als seus representants. La realitat es que, passat dos anys, l’equip de govern suspèn en aquestes matèries. El cas Royal marine s’emporta el premi a la nefasta gestió, i posterior solució, d’una manera de governar, d’un temps de majories i tics autoritaris sense assumpció de responsabilitats.

• Creu que el seu grup va prendre la opció adequada pel que fa a pactes postelectorals?
Nosaltres soms un partit de responsabilitat per millorar les coses. Però pactar, vol dir més que  signar un paper, i cal diferenciar entre pactes i acords. Per nosaltres el subjecte de la política es el ciutadà, no els territoris o les banderes i qui això ho confon resta possibilitats als acords.

• Què destacaria de la feina que ha fet el seu grup en aquests dos anys?
Saber escoltar la gent. Els nostres esforços han estat sempre, en el sentit d’escoltar els problemes reals de la gent de Roses i traslladar-los de la millor manera possible per a donar solucions reals. Des del primer dia, hem estat molt sensibles amb les persones i associacions d’ajuda als discapacitats.

• Defineixi amb un adjectiu l’activitat del seu grup en aquesta primera part de mandat.
No podria definir la nostra activitat en un sol per que la realitat del nostre grup és la suma de moltes persones, i per tant de molts adjectius. Constància, dedicació, treball, saber escoltar, no fer soroll electoralista, compartir. Son atributs dels companys de partit que em donen suport i que tinc l’orgull de representar al consistori.

• Considera que el fet que hagi un govern en minoria beneficia o perjudica els interessos dels ciutadans?
Beneficia sens dubte. Ja m’he manifestat al primer punt del que és governar amb majories mal enteses i els desencerts que acaben pagant els nostres veïns de Roses. Avui amb l’equip de govern en minoria no tenen més remei que tenir debat i comptar amb l’oposició, i quan afloren tics arbitraris, aconsegueixen la reprovació de la majoria del Ple.
• Com ha estat la relació amb la resta de grups al llarg d’aquest mandat?
Nosaltres tenim una forma cordial de relacionar-nos amb tots els grups. No estem en política per crear problemes entre grups, sinó tot el contrari. Vàrem aterrar en política per ajudar els ciutadans i la millor manera de fer-ho es la correcció en les relacions amb tots
• Quina proposta de les que han fet altres grups faria seva?
Nosaltres ens hem fet nostres, i així consta el sentit de vot el conjunt, les mocions que estan encaminades a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, sense importar quin grup o sigles les hagi proposat.
L’exposaré a l’inrevés: Quina proposta nostra han fet seva?
En el punt numero 9/ Oci, del nostre programa electoral, portàvem una proposta de fira/concurs de la tapa que deia: “Crearem un certamen Gastronòmic i cultural Vila de Roses, de tres dies, fent coincidir amb la festivitat de tots Sants al Novembre que consistirà en
1.- Concurs de Cuina de ‘tapeo’
2.- Concurs gastronòmic d’autor
3.- Concurs de nous talents
Ens complau molt, i és la primera vegada que en parlem públicament, que s’hagi fet realitat allò que nosaltres pensàvem, deixant a banda personalismes, perquè el més important és que tothom parli de Roses, de la tapa, i que l’èxit contribueixi a fer mes gran Roses

• Quina opinió li mereix les mocions que s’han presentat durant aquest dos anys als plens de l’Ajuntament, en general considera que són útils, que repercuteixen en un benefici per als ciutadans?
Hem tingut mocions de tota mena. Podríem diferenciar-les en dos. Un primer tipus que serien les considerades útils pels veïns de Roses en el sentit de millorar i assegurar la qualitat de vida, i d’altres amb forta càrrega ideològica, raó principal de l’existència dels grups que les presenten. Aquestes darreres són clarament prescindibles per la convivència i la igualtat envers el futur.

• Considera que per haver-hi més grups a la corporació municipal de l’Ajuntament de Roses es beneficiós per a la ciutadania?
Vull creure que tots els grups actuals i futurs de l’ajuntament, tenen l’objectiu de treballar en benefici dels ciutadans de Roses, per tant sí entenem la diversitat com a diferència, varietat i disparitat, evidentment es beneficiós.

• Em podria dir, si us plau, un aspecte positiu i un altre de negatiu de la tasca desenvolupada pel seu partit durant aquests dos primers anys de legislatura?
El millor, el que realment reconforta, l’aspecte més positiu de la tasca de regidor, és el privilegi d’ajudar en la resolució dels problemes de molts Rosincs i Rosinques.
*Aspecte negatiu? Sempre es pot millorar. En les reunions periòdiques que tenim, soms molts crítics amb nosaltres mateixos. Nosaltres ens dediquem a la política a temps parcial, fent compatible la nostra feina de cada dia amb la dedicació a construir allò que creiem que és el millor per la nostra vila, i és possible que no arribem a totes les persones que ens agradaria.

• Com afronta els dos propers anys?
Amb molta empenta i il•lusió. No fa gaire, en una reunió amb una associació d’esports de Roses, em van fer una reflexió respecte *el fet que fa dos anys era un regidor deconegut i ara pràcticament hi sóc a tots els esdeveniments importants amb la gent de la Vila.

• Quina ha de ser, al seu parer, la principal prioritat per a Roses en aquesta segona meitat de mandat?
La nostra prioritat sempre ha estat orientada a atendre d’una manera igualitària tots els veïns, però especialment els nostres discapacitats i  jovent. Les famílies amb nens en edat escolar, any darrera any, han de suportar els costos dels materials i  llibres de text. Cap partit polític ha tingut, fins ara, sensibilitat en aquest sentit. Nosaltres demanarem a l’ajuntament que avanci la gratuïtat dels llibres dels nostres infants i ho reclami a la Conselleria d’educació de la Generalitat, perquè gastin els diners en allò que es important que són els nens, les persones grans i les famílies, enlloc de l’obsessió de separar-nos de la resta d’Espanya i de la UE.

• Creu que es podria donar la possibilitat d’algun canvi al govern de Roses durant la segona meitat de mandat?
És possible. Roses te moltes experiències al respecte. Tot anirà en funció de les aspiracions polítiques i personals dels grups. Jo veig moviment a mig termini en la reedició selectiva d’una mena de “Junts X Roses”, una vegada, i de  manera diplomàtica jubilin “el problema” per a la cohesió.

• Té intenció de tornar a presentar-se com a cap de llista per a les eleccions del 2019?

Si. Intenció i ganes de continuar, encara que això ho hauran de decidir per primàries els meus companys. Si ells em donen novament la confiança, jo hi seré allà on ells ho creguin per defensar el que és millor per a tots.