Suquet de peix de Rose

Qui no coneix el Restaurant Express 1961 es perd una part important de l’alta gastronomia de Roses

Restaurant Express 1961
El Restaurant Express 1961 està ubicat al carrer Port Reig, 14, de Santa Margarida

El Restaurant Express 1961 no passa desapercebut, primer per la decoració amb els vagons del Tren Turístic de Roses, i després, i sobretot, per la seva elaboració a la cuina

Menjador interior del Restaurant Express 1961

El Restaurant Express 1961, a Santa Margarida, va obrir al març de l’any passat i turistes de mitja Europa van conèixer la seva excel·lència gastronòmica. Tant és així, que molts no han esperat l’arribada de l’estiu per tornar-hi, aprofitant els dies festius al seu país, en especial els nostres veïns francesos.

Desgraciadament, però, vilatans de Roses que encara no el coneixen s’han perdut una part de l’alta gastronomia de la Vila. No tots, però si uns quants que encara no saben que existeix.

El Restaurant Express 1961 està regentat pel xef Ricard Ricky Olivés, que després de treballar durant 15 anys com a xef en el millors hotels i restaurants de la comarca va decidir donar el pas d’obrir la seva pròpia cuina, el seu propi restaurant.

I ho va fer a Santa Margarida, i en Ricky, a més de saber cuinar és molt agosarat, perquè va decidir obrir durant tot l’any, no només a la temporada d’estiu. I l’aposta el va sortir bé, perquè enguany, fins i tot, ha incorporat un altre xef provinent d’un restaurant molt conegut a Roses (que no desvetllarem per no aixecar suspicàcies).

Menú entre setmana

El Restaurant Express 1961 ofereix tots els migdies, de dimarts a divendres, (dilluns és el dia descans) un menú amb producte de proximitat, de Km0, per 21 euros a escollir entre 4 primers, 4 segons i 4 postres.  

Menú d’arròs el cap de setmana

Els cap de setmana, Ricky Olivés ofereix en el seu restaurant un menú d’arròs de temporada, és a dir, ara que estem a l’estiu pel que fa a les temperatures, primer degustarem un aperitiu de la casa, tot seguit un gaspatxo, ben fresquet, de tomàtec i síndria amb sardines marinades mentre ens prepara un arròs de sèpia, calamars i espàrrecs, el qual arrodonirem amb uns postres de crema catalana cremada.
Tot, acompanyat d’una copa de vi i aigua per tan sols 25 euros.

Carta i suggeriments del xef

També, al Restaurant Express 1961 podem menjar a la carta o bé degustar el suggeriment del dia del xef Ricky Olivés.

Tots els dimecres els sopars del Restaurant Express 1961 són amenitzats per la música de Joan Bram

Des d’aquesta mateixa setmana, el Restaurant Express 1961 ofereix un sopar espectacle consistent en la música en viu que ofereix l’organista i cantant rosinc, Joan Bram, especialista en amenitzar qualsevol esdeveniment com potser, en aquest cas, un sopar en la terrassa del Restaurant Express 1961, la qual es troba en la mateixa instal·lació de l’establiment per a comoditat dels comensals.

I és que, què hi ha millor que sopar en un vespre-nit d’estiu en una terrassa de Santa Margarida sota els acordes musicals de Joan Bram.   El Restaurant Express 1961 participa en la campanya del Suquet de Peix donant-li el seu toc distintiu

El suquet de peix del Restaurant Express 1961

Per primer cop, el Restaurant Express 1961 participa en la campanya del Suquet de Peix que cada any organitza l’Ajuntament de Roses. Un Suquet de Peix en el que el xef Ricard Olivés li dona el seu distintiu, el seu tret diferencial, tot i que l’elaboració la fa com feien els pescadors tota la vida, però les patates tallades en cachelo, és a dir després de fer una incisió es trenca la patata, i un cop tot cuit i abans de servir-lo a taula s’afegeix una emulsió d’all negre i una altra de plàncton, amb uns brots verds de decoració.
Aquest és el menú del Suquet de Peix de Roses del Restaurant Express 1961

Gaspatxo de síndria i tomàquet amb parmesà
Sardines semimarinades a la brasa amb escalivada
Bao mini de galta de porc
Torrada amb sobrassada de Wagyu amb aire de mel i pasta de trufa
***
Suquet de peix de rap i gamba de Roses
***
Sopa de xocolata amb aigua de roses i emulsió de maduixa
***
Vi DO Empordà: Ençà, del Celler Empordàlia

On és el Restaurant Express 1961?

El Restaurant Express 1961 està ubicat al carrer Port Reig, 16 de Santa Margarida, i tot just al costat hi té el seu pàrquing privat, que tot i que ara, a la tardor-hivern, no té gran rellevància, quan arriba la temporada d’estiu esdevé imprescindible per poder estacionar el nostre vehicle.

Per a més informació truqueu al telèfon: 602 50 10 03