Quin orgull!

Quin orgull! article de Gerard Teixidó
Gerard Teixidó, vicepresident d’ERC Roses

Ara fa cinc anys, a principi del passat mandat, jo mateix com a regidor d’ERC a l’Ajuntament de Roses, vaig defensar una moció per posar en el debat polític municipal la necessitat de fer accions per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+ i denunciar les agressions i discriminacions que encara pateix.

Va ser el primer posicionament que vam voler marcar com a partit, des del primer ple del mandat. No sense dificultats i un llarg debat, finalment la moció es va aprovar i, estic especialment content, que sigui aquesta la de les poques que s’han traduït en accions que s’han dut a la pràctica.
Des de llavors, cada 28 de juny, a la rotonda d’entrada i sortida del nostre municipi oneja amb molt d’orgull la bandera de l’arc de Sant Martí, per fer d’aquesta una lluita pública i col·lectiva.

En aquest nou mandat, ja amb ERC al Govern municipal, s’ha fet un pas més. Des del principi, que es va crear la nova regidoria de polítiques d’igualtat (tota una declaració d’intencions), l’impuls de la nova regidoria ja s’ha vist en avenços com ara l’encertada i potent celebració dels actes del 8 de març.

Es va fer una conferència al teatre, es va presentar el documental amb l’experiència de diverses dones de Roses reivindicant la seva feminitat i també la lectura pública del Manifest al Mas de les Figueres. Aquests dies, també hem pogut veure novetats en l’àmbit de la reivindicació LGTBI+, i la bandera de l’arc de Sant Martí ha onejat al llarg d’una setmana en comptes d’un sol dia.

Sens dubte, totes aquestes bones accions i d’altres que s’estan coent al forn de l’àrea d’Acció social i Igualtat, van encaminades a seguir lluitant contra les injustícies i desigualtats encara existents cap als col·lectius vulnerables. Aquesta lluita i aquestes accions massa sovint encara topen amb l’oposició i, fins i tot, el menyspreu dels sectors més conservadors. Però, precisament per això, perquè els molesta, es fa més palesa la necessitat de seguir lluitant i reivindicant.

Cap discriminació per raó de sexe o per raó d’identitat sexual pot quedar impune i hem de demanar a totes les administracions que responguin amb contundència. Però, el que també és imprescindible, és que les administracions facin tota aquesta feina de prevenció i d’educació, amb campanyes i actuacions que incloguin a tothom i que ens estalviïn mals majors.

Gràcies per compartir la lluita, per la feina feta, per la que vindrà, i sobretot, reivindiquem-nos amb orgull, avui i sempre!

Gerard Teixidó,
Vicepresident d’ERC Roses