“La Quina de Nadal de Roses és una tradició lúdica per passar en família o amb els amics, no pas un Bingo”

Quina de Nadal de l'A.E. Roses
Ahir es va celebrar l'última Quina de Nadal de Roses

El president de l’A.E. Roses, Sergi López, critica que s’estigui perdent la tradició de la Quina de Nadal pel fet de donar més premis i regals per tal de treure més benefici

Quina de Nadal de l'A.E. Roses
Ahir es va celebrar l’última Quina de Nadal de Roses

Ahir van finalitzar les Quines de Roses que, com cada any organitza el club de futbol A.E. Roses, i de les quals s’han celebrat un total de 12 durant aquest Nadal, quatre més que en les festes nadalenques anteriors, quan es van celebrar 8 “i per les quals estem contents en quant a l’assistència de gent, ja que nosaltres no veiem la Quina com una activitat de negoci o de lucre, sinó com una tradició lúdica, és a dir, per passar amb la família o els amics una estona dins el marc de les festes de Nadal i tenir la sort d’emportar-te un pernil i altres regals típics de Nadal”, remarcant que “crec que el caliu de la Quina s’està perdent tant a casa nostra com en d’altres poblacions de la comarca i Girona”, i per això va voler enviar un missatge en aquest sentit “a tots els que organitzen Quines a la comarca i la demarcació gironina que continuïn en la tradició de la Quina i no en donar més premis i regals, perquè al final amb la cobdícia de donar més premis per obtenir més beneficis s’acabarà destruint aquesta tradició de Nadal”.

Segons López en les Quines organitzades durant aquestes festes “hem tingut una assistència de públic igual o superior a les de l’any passat pel que fa a la Quina Infantil i a les dels dies de Nadal i Sant Esteve, però la resta de dies no ha estat així perquè poder en altres poblacions l’han fet millor que nosaltres”.

Pel que fa a la mitjana d’assistència de gent, aquesta ha baixat respecte a les festes de Nadal anteriors. Tot i això, el president de l’A. E. Roses no considera que s’hagi de fer cap canvi, “perquè nosaltres no organitzem la Quina per treure un benefici, sinó que la fem com una tradició com poden ser la representació de Els Pastorets”.

Cal assenyalar que el passat 23 de desembre es va celebrar la cinquena edició de la Quina Infantil, que va implementar l’A.E. Roses l’any 2013, tenint una molt bona resposta per part de la mainada durant totes les edicions assistint amb els seus pares per optar a aconseguir les joguines d’última generació que hi havia de regal.