Quins Cracks, li roben la gòndola a un venecià i es fan un vaixell viking per anar de Carnaval

Carnaval de Roses

Els Cracks de l'Empordà fan cara de bona gent, però no us deixeu enganyar durant el Carnaval de Roses, ja que es transformaran en vikings

Els Cracks de l’Empordà aniran a saquejar tot el que vegin durant el Carnaval de Roses amb l’excusa que van de vikings

Carnaval de Roses
Els Cracks de l’Empordà fan cara de bona gent, però no us deixeu enganyar durant el Carnaval de Roses, ja que es transformaran en vikings

Sense pietat, si, com ho esteu llegint. Els Cracks de l’Empordà necessitaven un vaixell“perquè anem disfressats de vikings”, ens ha dit el cap de colla, Fran Medinilla- i li van robar la gòndola amb la que es guanyava la vida un pobre venecià.

La vida és dura, crua, difícil, i quan arriba el Carnaval aquesta duresa, aquesta cruesa i aquesta dificultat cobren protagonisme, “hem d’aprofitar la gòndola de l’any passat i transformar-la en un vaixell de vikings, al menys ho intentem perquè a manca de recursos li posem tota la nostra voluntat, ja que el pressupost és el que és, i no hi ha més”, va dir un resignat cap de colla, el qual va confessar que “la disfressa es comprada, ja que ens sortia més econòmic fer-ho així”.

O sigui que el fet que se l’hagin robat la gòndola a un venecià només és un rumor, un ‘vete-ve-i-dile’ que corre per la comarca. Un rumor que, segurament, ve originat per la fama que precedeix als vikings, que tots sabem que es dedicaven a saquejar tots els poblats que trobaven al seu pas.

Tot i això, ara que recordem, el dia que vam entrevistar a en Fran, la colla estava fent un ‘gorrino a l’ast’ per esmorzar, és a dir, cansalada, xoriço, morcilla, bacon, orella, morro, pot i tripa… I molt amablement van convidar al que subscriu aquestes línies a esmorzar… I que molt amablement vam rebutjar, ja que no ho fem mai, tothom pot donar fe, això de picar alguna cosa de menjar mentre estem de servei.
Però, tant d’insistir al finar vam seure a taula… I hem de dir que tot estava molt bo, fins i tot la cansalada, la qual se li va cremar a en Julian, i això que la va fer amb la Termomix. “No ho diguis això que se m’ha cremat la cansalada, eh!”. Julian, et jurem que no l’hem dit a ningú.
Però com dèiem, ara que recordem, d’on coi van treure el porc? El van robar? Tenen una granja? El més probable, perquè cada dissabte es cruspeixen un de sencer per esmorzar.

I després diuen que no tenen pressupost!

I parlant de pressupost en Medinilla va afirmar que cada membre de Els Cracks de l’Empordà “aporta 140 € a la colla per anar de Carnaval, uns diners en el que entra tot menys l’arròs,, ja que la majoria en ser de Figueres, treballem el dilluns”.

Una quota que ha baixat respecte a l’any passat “perquè la gent no té diners”, tot i que són gairebé una trentena de membres menys que al 2018 “perquè la gent no té diners”, reitera el cap de colla.

Entre el porcs per esmorzar cada dissabte i que “la gent no té diners”, ara creiem que no era un rumor, sinó una evidència… Els Cracks de l’Empordà li van robar la gòndola a un venecià per desfilar pel Carnaval de Roses.

Esteu avisats, que ningú del públic durant les desfilades surti a passejar amb el seu porc… Perquè Els Cracks se’l cruspiran.