Rabell i Lozano, del Club Ciclista Roses van arribar a Jaca després de més de 6 hores pel Pirineu aragonés

Foto: Marc Roca

Els rosincs ja han cobert 5 de les 8 etapes de les que es composa la Transpyr Adventure

Foto: Marc Roca

6 hores, 34 minuts i 6 segons és el temps que Miguel Lozano i Mario Rabell, del Club Ciclista Roses, van invertir per cobrir la distància que separa les poblacions d’Aínsa i Jaca pel ben mig del Pirineu aragonés, per on va transcórrer íntegrament la Transpyr Adventure, amb la sortida a Aínsa i l’arribada a Jaca. Els ciclistes rosincs van entrar a la 76 i 77 posició per la línia d’arribada que, per primera vegada en el que va de prova, es va produïr de manera múltiple.
Els ciclistes de Camprodon, Jaume Guàrdia i Joan Compte van ser els primers de creuar la meta després de 5
hores i 10 minuts, seguits al mateix temps per Jordi Povill i Antoni Estirado, del Freebike Team i de Francisco Lupiáñez i David Fernández de Radikalbikes. Només mig minut després han arribat Daniel Martínez i Emilio Vivian, de la Fundación Alberto Contador, que segueixen dominant amb autoritat la taula de temps acumulat d’aquesta Transpyr Adventure.
Durant l’etapa es va produir una nova caiguda greu provocant lesions importants a un participant i el seu abandó de la Transpyr. Es tracta de l’holandès Tim de Bruine, que corria al costat del seu germà Arthur i es va trencar la clavícula en una caiguda i va haver de ser evacuat per l’equip d’emergència.
A l’arribada a Jaca, al parc de la Ciutadella, es va fer l’acte de benvinguda per part del municipi. El primer tinent d’alcalde i regidor d’esports, José Manuel Prada, va rebre el passaport de la Transpyr de mans dels corredors de Jaca, Alfonso Rapún i José Antonio Rabal, que l’han lliurat a
l’equip femení composat per la Núria Súria i la Judith Reina, que demà el conduiran fins a Isaba.
L’etapa d’avui deixa la comunitat d’ Aragó per entrar a Navarra. 85 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell entre Jaca i Isaba, experimentant el canvi de paisatge del Pirineu aragonès al navarrès, entrant en un clima i vegetació de caire més atlàntic.

La Transpyr Road cobreix la seva primera etapa

La vintena de participants que aquest matí han donat el tret de sortida a la versió en bicicleta de carretera de la Transpyr han recorregut els 132 quilòmetres entre Aínsa i Jaca fent tres ports de muntanya destacables, amb rampes de fins al 8% de desnivell. Avui afronten l’enllaç entre Jaca i Isaba amb el coll d’Arguibiela com a màxim escull de desnivell i el Piedra de San Martín, a 1.765 metres d’alçada, com a punt més alt del recorregut de 134 quilòmetres i 2.305 metres de desnivell acumulat.