Rabiosa actualitat

Carles Pàramo

Estabilitat

Carles PàramoConvergència de Roses va conformar el govern municipal, 2011–2015, amb un objectiu clar, aportar estabilitat al poble de Roses. Si bé els partits als que pertanyem els dos grups municipals, CiU i PP, som divergents, fins i tot oposats, per qüestions nacionals, cal buscar la coherència en la coincidència en una raó important, el bé de Roses, al servei de la tranquil•litat i la gestió assenyada del seu ajuntament. El pacte no ha estat de partits sinó entre persones.

Sota els efectes de les crisis, econòmica, financera i de valors, varem tenir clar que els polítics electes municipals, lluny de incrementar la inestabilitat que patim les persones i famílies rosinques, amb estratègia de partit el que calia fer era aportar estabilitat, és a dir, fer que la política municipal lluny de ser un problema afegit es convertís en part de la solució. I així ha estat.

Des de fa quatre anys, s’ha aturat la destrucció de llocs de treball, també en el sector de la construcció, i el poble continua embellint-se amb obres sostenibles tot mantenint o incrementant el nivell dels serveis municipals, en benestar social, ensenyament, cultura o esports. El fet d’augmentar l’eficàcia de tota la despesa municipal i mantenir el ritme inversor sense necessitat de crèdit ens ha permès abaixar impostos pel 2015 fet que, si se’m permet avançar, podrem repetir el 2016.

Cavall de Troia

De la literatura clàssica, tothom recordarà com els aqueus, després de nombrosos intents per traspassar la muralla de Troia per la força, feren servir l’astúcia. Amb un fals gest d’humilitat, com si acceptessin la derrota, construïren i regalaren als troians un gran cavall de fusta, símbol de la ciutat. Com es sabut, en l’interior de cavall hi anava un petit però aguerrit contingent d’aqueus, els quals, dins la muralla, iniciaren l’anorreament total del Troia. Dels clàssics, com de la Bíblia, cal entendre els seus relats com a al•legories sobre la manera d’actuar els humans en les més inusitades situacions. I passen els segles i els mil•lennis, i la humanitat no canvia. Així, després dels diferents intents de batre les muralles de Convergència en la defensa del Roses de Qualitat, els enemics més nostrats, partidaris del Roses de la Quantitat, especuladors del sòl, ens volen regalar un petit contingent de candidats emulant un engany que fa més de dos mil anys, fou narrat literàriament pel gran Homer.

En el 2011, es va intentar fer servir Unió per a trencar la candidatura de CiU frontalment, des de l’exterior, intentant desplaçar els candidats de Convergència donant per acabada la vida política dels que avui estem governant i la muralla va resistir. Avui canvien l’estratègia però tampoc se’n sortiran. Si en el 2011, la cruenta batalla va fer perdre a CiU la majoria que tenia a les mans, per aquest 2015, Convergència de Roses no hi pensa perdre ni un minut. Hem deixat per a les direccions nacionals d’UDC i CDC, la solució, si volen continuar presentant-se junts o per separat. Les nostres condicions són clares i coherents dins els acords bàsic del partit, la llibertat de la candidata a formular la seva llista, amb gent d’unió, convergents i/o independents. Cal una candidatura que, a més de ser convergent en el disseny del poble cal estigui cohesionada per la confiança, la honestedat i la lleialtat.

Bones petites noticies

Tan el Ministeri de Medi Ambient com la Generalitat, el Departament de Territori i Sostenibilitat, s’han posat a treballar per a fer efectiu l’enderroc de l’antiga depuradora de musclos. Un construcció abandonada que s’està degradant molt ràpidament i que dona molt mala imatge en la nostra façana marítima.

Si en un temps aquell espai va servir per a generar riquesa, llocs de treball, avui, alliberat de les construccions, sota el Castell de la Trinitat i a tocar el Far, el podem convertir en un punt de gran interès turístic. N’haurem de parlar.

I també parlarem de dues noves oportunitats que ben aviat, espero l’alcaldessa pugui concretar detalls, una a l’entorn del Far, en el 150è aniversari de la seva construcció i l’altre a l’entorn d’un nou jardí públic, el primer a Roses.

Carles Pàramo
Primer Tinent d’alcalde de Roses i diputat a Corts per Convergència i Unió