Radar a Roses contra l’excés de velocitat en les vies urbanes

Radar mòbil

La Policia Local de Roses incorpora des d’avui un nou dispositiu per controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel casc urbà de la població. El dispositiu, consistent en un radar mòbil d’última tecnologia cedit pel Servei Català de Trànsit, servirà per millorar la seguretat del trànsit dins del municipi i actuar amb més eficàcia en aquells punts que presenten una major sinistralitat provocada per conductors que excedeixen els límits de velocitat.

Radar mòbil

Des d’avui mateix entra en servei a Roses el nou sistema de medició de velocitat amb captació d’imatge que la Policia Local acaba d’incorporar al seu equipament, gràcies al conveni subscrit amb el Servei Català de Trànsit, el qual representa la cessió indefinida d’aquest dispositiu amb un cost zero per al municipi.

Amb la seva incorporació, l’Àrea de Seguretat Ciutadana del consistori millora i modernitza els dispositius de control i vigilància del trànsit, actuant de manera dissuassiva amb l’objectiu de reduir gradualment el nombre conductors que infringeixen els límits de velocitat urbana, millorant així la seguretat de conductors i vianants. El nou radar s’instal·larà a partir d’ara en aquells punts i vials del municipi que presenten una major sinistralitat, d’acord amb les dades obtingudes per l’Estudi sobre la xarxa viària de Roses efectuat recentment per la Policia Local.

La mesura ve avalada pels estudis que demostren una efectiva reducció de la velocitat mitjana i de les infraccions comeses per excés de velocitat en aquelles vies i carreteres on es posen en marxa aquests sistemes de control de velocitat. Cal recordar també, que una velocitat inadequada pot incrementar fins a un 150% el risc de patir un accident.

La campanya de sensibilització que inicia avui la Policia Local de Roses, té doncs l’objectiu de conscienciar als conductors sobre la importància de complir els límits màxims de velocitat permesos i del perill que el seu excés comporta per a la pròpia seguretat i per a la de la resta d’usuaris.