Raids al Vent 2.3, dos dies per gaudir dels 3 Parcs Naturals de l’Alt Empordà en BTT des de Roses

Raids al Vent 2.3
Sortida primera etapa de Raids al Vent 2.3

Un esdeveniment ciclista en el que els participants van destacar la seva bona organització

Raids al Vent 2.3
Sortida primera etapa de Raids al Vent 2.3

Easy Bikes SL, dedicada al món del ciclisme, concretament a la distribució i venda de bicicletes, va organitzar tot un esdeveniment ciclista amb el qual els participants van poder gaudir de la bellesa geogràfica que ofereix el territori de l’Alt Empordà, Raids al Vent 2.3.
L’afegit 2.3 ve a col·lació perquè és una prova que es va disputar en 2 etapes, sent el centre de concentració i organització el càmping Salatà de Roses, i que va transcorre per 3 Parcs Naturals, el d’Albera, el d’Aiguamolls de l’Empordà i el del Cap de Creus.Un esdeveniment en el qual, a més, es donava la possibilitat als ciclistes de participar en les dues etapes, o bé, fer-ho només en una d’elles.

Dissabte es va iniciar la primera, prèvia les inscripcions oportunes d’última hora, a les 9 del matí prenent la sortida de l’esmentat càmping.
90 kms amb 1.100 metres de desnivell positiu van haver d’afrontar la trentena de participants d’aquesta primera etapa. Un recorregut amb els que els ciclistes van necessitar l’ajuda d’un GPS, ja que el recorregut no es va marcar ni senyalitzar.
La primera part de la ruta va ser planera que va fer passar als ciclistes per Peralada, Masarac, Sant Climent Sescebes, Vilartolí (nucli de població del terme municipal de Sant Climent) i Cantallops, sent en aquesta població on van començar les primeres rampes del recorregut, un cop endinsats al Parc Natural de l’Albera.
I va ser durant les primeres pujades que el pilot es va trencar per seguir el seu ritme per acabar l´etapa en les millors condicions. Tot seguit, els participants va anar en direcció a l’altre Parc Natural previst visitat en aquesta primera etapa, el d’Aiguamolls de l’Empordà, va agafar seguidament direcció a Garriguella, on es estava situat un dels avituallaments previst per l’organització.
I tot seguit cap a línia d’arribada, situada al mateix indret que la sortida, el Càmping Salatà.

Diumenge, segon dia després d’haver travessat dos Parcs Naturals, i a la mateixa hora que el dia anterior, es va donar el tret de sortida al pilot de ciclistes per anar en direcció del Parc Natural del Cap de Creus, el tercer i últim a visitar durant el desenvolupament de Raids al Vent 2.3. Seria una etapa més curta, 40 km, per molt més tècnica que la primera.
Una mica de boira es van trobar els ciclistes a l’inici de l’etapa, tot i que amb una temperatura ideal per a la practica del ciclisme. El recorregut va dirigir als ciclistes en direcció a la carretera de Cala Montjoi fins arribar al Puig Alt, per continuar , ja al ben mig del Cap de Creus, pel Mas Perafita i enfilar la ràpida baixada cap a Cadaqués, on els participants van trobar el primer avituallament del dia. Menjar i pedalar a la vegada per superar la pujada en direcció al Mas Bufadors i la tècnica baixada fins a Port de la Selva i continuant cap a Selva de Mar, on els participants van trobar un altre merescut avituallament. El pilot va enfilar, llavors, cap al Coll de Sant Genís per acabar en una altra baixada tècnica en direcció a la zona esportiva de Roses on l´organització va decidir aturar el cronometratge i donar per acabada l’etapa .
Tots seguit, els ciclistes es van dirigir cap al càmping Salatà, on Easy Bikes SL va obsequiar als participants i familiars a una exquisida fideuà que va posar el punt i final a la primera edició de Raids al Vent 2.3.