Raids al Vent 2.3, esdeveniment esportiu-familiar per gaudir dels Parcs Naturals de l’Alt Empordà

Raids al Vent 2.3

Sortida de l'etapa de dissabte de Raids al Vent 2.3

Durant aquest cap de setmana s’ha celebrat la 2ª edició de Raids al Vent 2.3, marxa en BTT pels Parcs Naturals de l’Alt Empordà, amb l’acabament de cadascuna de les dues jornades amb un àpat per a participants i familiars

Raids al Vent 2.3
Sortida de l’etapa de dissabte de Raids al Vent 2.3

La botiga Easy Bikes i el Club Ciclista Roses van organitzar la 2ª edició del Raids al Vent 2.3, marxa en BTT pel ben mig dels Parcs Naturals de l’Albera i els Aiguamolls la jornada de dissabte i el Parc Natural de Cap de Creus, la d’ahir diumenge.

Una seixantena de ciclistes van participar en aquest esdeveniment esportiu-familiar, sí, esportiu i familiar, ja que un cop acabada la marxa de BTT sobre les 14 hores, els participants, acompanyats dels seus familiars van gaudir d’una barbacoa dissabte, i una fideuà diuemge, que es va celebrar a les instal·lacions del càmping Salatà, cedit per gentilesa del Grup Terraza i que va ser el centre de concentració i organització, a l’igual que l’any passat, de Raids al Vent 2.3. Molts dels ciclistes que venien de fora es van allotjar al càmping durant el cap de setmana, ja que hi havia preu especial per als participants i familiars.

Pel que fa a la marxa de BTT, cal destacar que dissabte, amb una bona climatologia i sobretot, sense la presència del vent, els ciclistes iniciaven la prova a les 9 hores del matí per recórrer els 75 quilòmetres de distància prevista per l’organització, amb un desnivell acumulat de 1.000 metres, abans de tornar al punt de partida, al càmping Salatà.

Un recorregut que va tenir la particularitat que els ciclistes podien seguir-lo mitjançant un GPS i el Track que l’organització va facilitar a cadascú dels participants, per la qual cosa la navegació va ser un punt important durant la prova.

La direcció dels ciclistes va ser el Parc Natural de l’Albera, així que van passar primer per Peralada, on per arribar els ciclistes van haver de creuar “basses d’aigua i fang que hem trobat durant el camí”, va dir un dels participants, Mario Rabell, al final de la jornada. Deixant Peralada enrere van travessar Masarac, Sant Climent Sescebes, Espolla i Vilamaniscle en direcció als aiguamolls passant per Vilajuïga abans d’arribar un altre cop a Roses. “Les pluges dels darrers dies s’han notat i molt, ja que als darrers quilòmetres les bicicletes grinyolaven molt i les transmissions estaven resseques per les basses d’aigua i havien de canviar de pinyons amb suavitat per no trencar la cadena”, va explicar Rabell.

L’endemà, diumenge, el dia va arrancar plujós, tot i que després va sortir el sol i els ciclistes van poder gaudir del seu pas pel Parc Natural de Cap de Creus en la segona i darrera etapa de Raids al Vent 2.3.

Una etapa de 40 km i 1.100 metres de desnivell acumulat en la que els participants gràcies al GPS van poder “descobrir corriols que estan al costat de casa nostra i que no sabíem, i això que fa anys que pedalem per l’Empordà”, va explicar el ciclista Mario Rabell, referint-se al camí que comença sota el Puig Alt  i circumval·la el dolmen de la Tomba del General Francès per enllaçar amb el pla de les Gates i el caminet de baixada a la Torre del Sastre.
Des d’aquest punt la ruta va continuar per Falconera, Cala Montjoi, i La Pelosa, que a l’alçada del Cap Norfeu s’agafava una pista que portaria als ciclistes una altra vegada al Puig Alt.

D’aquí van passar pel Mas dels Arbres, Mas d´en Caussa, la font de la Vich, per baixar cap a Roses pels camins dels Dòlmens.

Raids al Vent 2.3
Alguns del participants de Raids al Vent 2.3 amb els seus familiars al càmping Salatà

Els organitzadors, el Club Ciclista Roses i Easybikes valoren “molt positivament aquest cap de setmana de bicicleta de muntanya que ha permès descobrir la nostra comarca a gent de tot arreu de Catalunya, amb menció especial a un participant que venia de Llívia expressament per fer l’etapa de diumenge i poder gaudir del Cap de Creus”.
Tot i això i el fet d’haver doblat la participació de la primera edició de Raids al Vent 2.3, l’organització lamenta “que no hagi tingut una major participació que assegurés l’celebració d’aquesta marxa pels anys vinents”.

Així mateix, els responsables de Raids al Vent 2.3 agraeixen al Grup Terraza l’haver pogut disposar de les seves instal·lacions, als voluntaris que han fet possible la realització d’aquesta marxa de BTT i, com no “als participants i acompanyants que ens van felicitar tant pels recorreguts, com pel bon ambient càlid i familiar que hi va haver durant els dos dinars als final de les etapes”.

Cal destacar que entre tots els participants es van sortejar diversos obsequis, entre els quals el que més va agradar va ser l’estada per 2 persones a l’Hotel Terraza amb un circuit de SPA inclòs.