Suquet de peix de Rose

Ramon Pararols, president de la Penya Blaugrana de Roses durant més de 25 anys, Dracma de Plata 2023

Ramon Pararols
Ramon Pararols serà distingit amb la Dracma de Plata de Roses 2023

La llarga trajectòria, dedicació i contribució de Ramon Pararols a la promoció de l’esport, rep enguany el reconeixement i agraïment per part de l’Ajuntament de Roses

L’acte institucional per excel·lència de la Festa Major de Roses és el lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació al municipi o per la projecció del mateix, ja sigui des d’una vessant cultural, esportiva, assistencial, educativa… L’Ajuntament atorgarà aquest 2023 la Dracma a Ramon Pararols, un dels fundadors de la Penya Blaugrana de Roses i que exercí el càrrec de president de l’entitat durant més de 25 anys.

La llarga trajectòria, dedicació i contribució de Ramon Pararols a la promoció de l’esport, rep enguany el reconeixement i agraïment per part del consistori i dels seus conciutadans. Una trajectòria que s’inicià els anys 1984-1985, quan, juntament amb Joaquim Cusí i Josep San Jaume, emprengué l’aventura de constituir una penya blaugrana al municipi.

Inicialment com a vicepresident i delegat de la secció de futbol base, i més tard com a president de l’entitat -càrrec que ostentà des de l’any 1989 fins al 2015-, Pararols dirigí ant les activitats de promoció i seguiment del Futbol Club Barcelona, com la pràctica esportiva d’infants i joves del municipi a través dels equips de bàsquet i futbol vinculats a l’entitat. Un cop dissolts els equips per les despeses inassumibles que representaven, Pararols concentrà els seus esforços en l’activació social de la penya, amb la posada en marxa d’un local social.

La seu social esdevingué un veritable punt de trobada i convivència per als veïns i veïnes de Roses. En ells, s’organitzaven dinars i sopars, campionats de botifarra que arribaren a aplegar la participació de 200 parelles, a part de les tradicionals retransmissions dels partits del Barça.

Durant tots aquests anys Ramon Pararols va dedicar temps i esforços a la seva estimada penya, realitzant tasques que anaven des de la direcció, representació i presa de decisions de l’entitat, fins al manteniment i dia a dia del local social. En el seu punt àlgid, la penya arribà a comptabilitzar fins a 640 socis i sòcies.

Després d’una gran part de la seva vida dedicada a l’entitat, a la promoció de l’esport i dels seus valors i a les relacions de veïnatge entre rosincs i rosinques, Ramon Pararols rebrà l’agraïment públic al seu altruisme amb la màxima distinció que atorga la vila de Roses, la Dracma. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dimarts, 15 d’agost, a les 12 h al Teatre Municipal de Roses, en un acte obert al públic, durant el qual tindrà lloc la projecció d’un vídeo realitzat especialment per a l’ocasió i dedicat a la seva persona.