La Ratpenat torna als seus orígens i transcorre pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus

La Ratpenat de Roses

Moment de la sortida de la 10ª Ratpenat de Roses

La marxa nocturna La Ratpenat de Roses va celebrar el seu desè aniversari amb un repte: la Pujada Impossible

La Ratpenat de Roses
Moment de la sortida de la 10ª Ratpenat de Roses

L’organització de La Ratpenat, el Club Ciclista Roses i Easybikes van decidir canviar de ruta l’any passat d’aquesta marxa nocturna en BTT. Es va deixar el Parc Natural del Cap de Creus de costat per fer un itinerari per la Plana de l’Empordà, amb l’objectiu de possibilitar la participació de tota la família.

Un proposta que no va acabar de quallar. Primer, la participació va minvar força respecte a edicions anteriors i, a més, per als organitzadors va suposar una dificultat extra a l’haver de controlar un pilot de ciclistes de totes les edats i diferent condició física.
Així que dissabte, La Ratpenat, en el seu desè aniversari, va tornar als seus orígens, és a dir, a recórrer el Parc Natural del Cap de Creus veient la posta de sol. I un total de 114 ciclistes van prendre la sortida, superant la xifra de l’any passat, “sí, teníem una preinscripció de 90 persones, que feia preveure arribar a la mateixa que l’última vegada que es va fer pel Parc Natural, uns 150 ciclistes ciclistes, però l’amenaça de pluja ha fet molta gent hagi preferit quedar-se a casa”, va assenyalar el Secretari del Club Ciclista Roses, Josep Moreno.

Finalment, la pluja va respectar als ciclistes, els quals van poder gaudir d’una gran nit de marxa nocturna de BTT. Sortint des del Pavelló Municipal d’Esports, els participants es van dirigir cap a l’Almadrava, d’allà van anar a buscar Punta Falconera per pujar per la pista a la carretera de Montjoi, i d’aquí a agafar la pista que puja a l’antic parc eòlic, on es va fer l’avituallament i mirar la posta de sol.

Tot just abans en aquest punt on es van quedar admirant la posta de sol assaborint l’avituallament empordanès, consistent en brunyols i garnatxa l’organització en tenia preparades dues sorpreses a mena de celebració del desè aniversari. La primera va ser el Tram Vampir, “dirigit a aquells que no van voler pujar tota l’estona per pista i esforçar-se una mica més, hem fet un petit corriol paral·lel a la pista”, va explicar Moreno.  

La Pujada Impossible

I la segona va ser “la Pujada Impossible – ubicada a on eren els molins de vent- que és una rampa que jo no he vist a ningú que l’hagi fet. He vist gent que ha fet ¾ de pujada sense posar peu a terra, però tota sencera no l’he vist fer mai” va dir el Secretari del Club Ciclista Roses. Una pujada impossible que tenia premi, ja que estava previst que entre el que aconsegueixen pujar-la es sortejava unes ulleres valorades en 100 €, però com ningú va fer el cim, també per culpa de la tramuntana que va dificultar el repte, es van sortejar entre els que ho van intentar.

Després de la pujada impossible la ruta va continuar resseguint la costa de Roses per Cala Jóncols, sense arribar-hi, Cap Norfeu, La Pelosa, Cala Montjoi, la carretera fins a Roses fins arribar un altre cop al Pavelló, on cada participant va rebre un obsequi i es van repartir regals oferts per diversos col·laboradors.

Josep Moreno, en nom del Club Ciclista Roses i Easybikes, va voler agrair als col·laboradors (SID Publicitat, En bona mà, Drogueria Ferdy, Planxisteria J.Ripoll, Edibikes, Zero Flats, Sportful) a la Creu Roja, a la premsa comarcal, a viladeroses.cat, a la Policia Local i l’Ajuntament de Roses, a més i especialment a tots els voluntaris “la seva col·laboració per a que la desena edició de la Ratpenat deixés un fantàstic regust de boca a tots els participants”.