‘Reacciona-Explota’, o com fer divulgació de la Química de manera divertida i espectacular a Roses

Reacciona Explota
Aythami Soto en ple experiment realitzat al Teatre Municipal de Roses

Roses va celebrar l’acte final de la III Jornada de la Ciència amb un acte divulgatiu i espectacular de la Química ofert per un professor i un llicenciat de la Universitat de Girona

El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir l’activitat final de la III Jornada de la Ciència. Es va tractar d’una acte divulgatiu que va anar a càrrec del professor de Química de la Universitat de Girona, Josep Duran, i del llicenciat en la matèria i divulgador, Aythami Soto.

Va esdevenir “un espectacle que sempre oferim com a premi pel seu esforç als alumnes de batxillerat dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i el Centre Escolar Empordà, que han col·laborat fent les pràctiques i les proves d’experiments”, va explicar el regidor d’Ensenyament, Marc Danés.

Uns experiments dins la III Jornada de la Ciència de Roses que, recordem, estaven realitzar al març de l’any passat i que pel decret de l’estat d’alarma per la Covid-19 es van d’ajornar i celebrar en format vídeo, aplicant les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, fins a finals de 2020, i que es van poder visionar posteriorment, tant a la pàgina web de l’Ajuntament de Roses com a la plataforma YouTube.

Uns vídeos que han esdevingut una molt bona eina de divulgació de la Química, i per la qual cosa “el Centre de Recursos Educatius de l’Alt Empordà m’han demanat permís per poder penjar-los a la seva web perquè ho puguin veure els diferents municipis de la comarca”, va afirmar el regidor d’Ensenyament.

Degut a que acte-espectacle divulgatiu al voltant de la Química s’ho van perdre els alumnes de primer de batxillerat del Centre Escolar Empordà en estar confinats a casa, Danés va desvetllar que “per l’any vinent l’idea es poder realitzar en streaming perquè ho pugui veure tothom des de casa”.

Aytami Soto i Josep Duran van oferir als alumnes de batxillerat de Roses una sèrie d’experiments químic molt espectaculars que es poden visionar al canal de Youtube Reacciona Explota, que compta amb més de 110 mil subscriptors.