Recolzament de l’ANC als regidors de Roses que van donar suport a la declaració sobiranista del Parlament

Suport de l'ANC als regidors de Roses

Representants de l'ANC Roses i els regidors de l'Ajuntament que van donar suport a la declaració sobiranista del Parlament

La secció territorial de l’ANC Roses va llegir un manifest a la sala de plens de l’Ajuntament per recolzar als regidors independentistes

Suport de l'ANC als regidors de Roses
Representants de l’ANC i els regidors de l’Ajuntament de Roses que van donar suport a la declaració sobiranista del Parlament, ahir a la sala de plens

El Ple del Parlament de Catalunya, en la sessió del dia 9 de novembre de 2015, va aprovar iniciar el procés de constitució del nou estat català. Arran d’aquella declaració explícita envers el sobiranisme, molts regidors de 280 Ajuntaments d’arreu Catalunya, entre d’ells els edils de Convergència, Gent del Poble i ERC del consistori rosinc,  van donar suport al Parlament aprovant una moció al ple ordinari del passat mes de novembre.
Un suport dels edils catalans que el govern espanyol “va portar al Tribunal Constitucional per combatre judicialment el que és un anhel polític, i ho fa per la part més feble, que són els regidors de cada municipi, que no són aforats -que tenen una jurisdicció privilegiada- i nosaltres hem volgut amb la lectura del manifest donar-les el nostre recolzament”, va afirmar el president de la secció territorial de l’ANC Roses, Ramon Dachs.

Un manifest que van llegir ahir a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses el mateix Dachs, la Tresosera de Roses per la Independència, Lourdes Guinaldo, i la Secretaria de l’entitat, Imma Carrion, davant 11 regidors de la corporació municipal que van donar suport a la declaració sobiranista del Parlament del 9N, els 7 de l’equip de govern de CDC i Gent del Poble i els 4 de l’oposició d’ERC.

Manifest de Associació de Municipis per la Independència, Associació Catalana de Municipis, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural

LLIBERTAT. LES IDEES POLÍTIQUES SÓN LLIURES EN DEMOCRÀCIA. AL MÓN LOCAL TAMBÉ

Una vegada més, constatem que l’Estat espanyol, lluny de progressar, segueix tenint uns índexs lamentables en valors democràtics, amb conseqüències directes sobre els ciutadans i sobre les institucions que els representen. Cada dia s’aixequen murs contra la llibertat d’expressió i contra l’opinió i l’acció política, legitimada per les urnes.

El passat 9 de novembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015. Per donar suport a aquesta Resolució, el món local de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) ha anat aprovant una moció que, a hores d’ara, ja ha estat secundada per 280 institucions de representació local a través dels seus plens. Una manifestació política, una expressió legítima i legal. El món local és sobirà i ha de poder expressar-se amb llibertat.

Arran d’aquests acords, l’Estat espanyol i determinats àmbits judicials, clarament polititzats, han iniciat una persecució, totalment desproporcionada i indigna, contra ajuntaments catalans i els seus regidors. A més, l’Audiència Nacional ha obert una causa general, per investigar l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis i l’Assemblea Nacional Catalana.

Per aquests motius, les quatre entitats aquí presents, Associació de Municipis per la Independència, Associació Catalana de Municipis, representant la pràctica totalitat del món local, i l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural representant les entitats cíviques sobiranistes volem MANIFESTAR que:

1r. Denunciem, públicament, la manca de separació dels poders executiu, legislatiu i judicial, així com l’obsessió, l’abús i la desproporcionalitat amb què actua el govern espanyol, sota l’escut dels tribunals, portant a judici unes idees i volent-les reprimir de forma desmesurada i il·legal, fet que impedeix un mínim funcionament democràtic respectant la llibertat dels ciutadans, independentment de les seves idees i pensament polític. L’acció política ha de ser contrarestada per la via política, no per cap altra.

2n. Exigim que cessi immediatament la persecució que estan rebent els càrrecs públics, entitats i les institucions catalanes pel sol fet de donar suport a una Resolució del Parlament de Catalunya o promoure pacíficament el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, reconegut pels Tractats Internacionals.

3r. Defensem el dret a la lliure associació pacífica, com és el cas de les nostres entitats (AMI, ACM, ANC i ÒC), totes legalment constituïdes i amb unes finalitats clares i transparents determinades en els nostres Estatuts.

4t. Expressem i reiterem el nostre suport als càrrecs electes que estiguin perseguits pel sistema judicial en relació a la sobirania del nostre país o amb els símbols que el representen.

Roses, 4 d’abril de 2016