Recomanacions de l’Oficina del Consumidor de l’Alt Empordà per aquest Carnaval

Carnaval de Roses

Una perruca i molt maquillatge (que no va usar) va haver de comprar aquest rosinc per ser la socorrista Pamela Anderson al Carnaval de Roses

Disfresses, cosmètics i màscares són els productes que més es venen durant aquests dies pel Carnaval, i s’ha de mirar bé abans adquirir-los

Carnaval de Roses
Una perruca i molt maquillatge (que no va usar) va haver de comprar aquest rosinc per ser la socorrista Pamela Anderson durant un Carnaval de Roses

Des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l’Alt Empordà, de forma coordinada amb l’Agència Catalana del Consum, es fan públiques un conjunt de recomanacions i consells, adreçats a tots els consumidors en general, a tenir en compte durant la campanya de Carnestoltes. Són les següents:

  • Les disfresses infantils es consideren joguines i han de ser adequades a l’edat de l’infant i eviteu la distinció sexista.
  • Els infants menors de 7 anys no poden portar cordills a la zona del coll; si tenen més de 7 anys, els cordills no poden ser superiors a 7,5 cm de llargada.

  • Assegureu-vos que les màscares tenen prou orificis de ventilació i que s’adeqüen a l’edat de la persona que l’ha de fer servir.

  • El maquillatge ha d’indicar la caducitat i els components per evitar al·lèrgies (protegiu la pell amb una capa de crema hidratant i maquilleu a sobre). És recomanable no usar aquests productes en menors de 3 anys.

  • Comproveu que els complements (arcs amb fletxes, pistoles, barrets, diademes…) no tenen parts punxegudes ni peces petites que es puguin desprendre i implicar risc d’asfíxia, i que no són molt llargs.

  • Els barrets han d’ajustar bé, perquè no llisquin sobre els ulls; evitareu accidents si les disfresses no són massa llargues.

  • Compte amb el foc i les fonts de calor: les disfresses, perruques i màscares han d’estar fabricades amb materials no inflamables o de baixa combustibilitat.

  • Tots els productes que compreu han de contenir la marca CE i la identificació del fabricant, importador, o venedor, és a dir, un responsable, per si cal denunciar i/o reclamar.

  • La botiga no té l’obligació d’acceptar canvis si el producte està en perfecte estat. Informeu-vos abans sobre la política de canvis.

  • Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que són la vostra garantia i els necessitareu si heu de reclamar.

-En cas de disconformitat amb el producte, demaneu el full oficial de reclamació a l’empresa o contacteu-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.).

-També podeu optar per fer-vos vosaltres mateixos la disfressa amb materials reciclats.