Rècord de participació a la trobada de vehicles clàssics d’Arbúcies

Vehicles clàssics d'Arbúcies

Arbúcies plena de cotxes antics

La sisena edició de la concentració de cotxes Montseny Guilleries concentra a la localitat selvatana prop de 800 vehicles 

Vehicles clàssics d'Arbúcies
Arbúcies plena de cotxes antics

Vehicles de tota mena, de tots els colors i per a tots els gustos s’han concentrat aquest diumenge a la sisena trobada Clàssics Montseny Guilleries. Els carrers d’Arbúcies s’han omplert d’una gran varietat d’automòbils amb dècades d’història i amb cotxes mítics com el Seat 600 o les camionetes Volkswagen Bully, passant pels Renault R5 preparats per a ral·lis. En total, s’han inscrit 789 vehicles en la principal concentració de clàssics de Catalunya. Aquesta xifra demostra l’èxit del certamen, ja que és el rècord de les sis edicions anteriors i supera, amb escreix, els 650 vehicles de l’any passat. “Any rere any ens anem superant i aquest no ha estat diferent. Creiem que estem fent bé les coses perquè cada any augmenta el nombre de públic”, ha explicat David Batlle, portaveu de l’organització Clàssics Montseny Guilleries.

L’èxit de la trobada és un exemple més de la comunió entre Arbúcies i el motor, una terra amb una producció de carrosseries destacada i amb carreteres secundàries on, anteriorment, s’havien disputat nombrosos ral·lis. Així ho ha recordat tant David Batlle, “Arbúcies és terra de motor. Estem envoltat de carreteres secundàries mítiques on s’havien disputat ral·lis”, com l’alcalde Pere Garriga, “Arbúcies, el Montseny i les Guilleries són terra de motor, tenim una zona històrica de ral·lis i de grans competicions i unes empreses carrosseres. Tot ens porta a fer que ens ho creiem”, per afegir que “com a poble ho volem i ho vivim. Volem que la gent que vingui se senti com a casa seva”.

Cal destacar que la principal novetat d’enguany ha estat la instal·lació d’una fira on s’hi han instal·lat diversos estands, s’hi han comercialitzat productes de tota mena per a vehicles, samarretes o bé peces de motor antigues i difícils de trobar en un taller qualsevol.

Benefici per a l’economia del poble

L’alcalde d’Arbúcies ha destacat que la concentració de vehicles antics Montseny Guilleries “és un referent a Catalunya, convertint-se en la trobada de clàssics amb més participació del país”. Pere Garriga també ha comentat la importància de la celebració d’aquesta exposició de vehicles, ja que l’oferta de pernoctació a “Arbúcies s’ha omplert. Hi ha molta gent que ha vingut avui, ha portat el cotxe, s’estarà aquí tot el dia i marxarà, però també hi ha una part important de gent que ja va venir ahir o divendres. Sense aquestes coses no podem donar a conèixer el nostre poble, i llavors el nostre turisme i comerç se n’aniria a norris”.

Bon ambient de motor

Més enllà dels participants, han estat centenars les persones que s’han acostat a la zona d’aparcament dels vehicles. Arbúcies i el món del motor han recordat el passat i els visitants han pogut recordar vells temps, així com observar cotxes amb molts quilòmetres de rodatge però cuidats al més mínim detall. Tot això, enmig d’un bon ambient de motor, acompanyat d’un esmorzar de botifarra amb pa amb tomàquet (se n’han repartit 1.400). Els núvols han amenaçat la jornada festiva, però han estat respectuosos amb una trobada que creix any rere any i que ja espera una nova edició.