Recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana d’alumnes del Centre Escolar Empordà a la Ciutadella de Roses

Centre Escolar Empordà

La recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana el van portar a terme al llarg i ample de la Ciutadella de Roses

Una recreació històrica que van portar a terme els alumnes de 2on d’ESO dins del nou model pedagògic i educatiu que està portant a terme el Centre Escolar Empordà

Centre Escolar Empordà
La recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana es va portar a terme al llarg i ample de la Ciutadella de Roses

Dins del canvi pedagògic i de model educatiu que està portant a terme el Centre Escolar Empordà, el professorat i alumnes de 2on  d’ESO està treballant assignatures a través de projectes. I un d’aquests programes va ser “la recreació històrica d’un dia a l’Alta Edat Mitjana, perquè els alumnes coneguin i visquin aquesta època mitjançant diverses escenes teatrals on recreen la vida de les persones que vivien a l’edat mitjana”, va explicar la professora de 2on d’ESO del centre educatiu rosinc, Mireia Guerrero.

Unes recreacions teatrals creades única i exclusivament pels alumnes pel que fa als diàlegs, l’escenografia, el vestuari que van representar a la Ciutadella de Roses durant tot el dia de dijous. Al matí per als seus companys estudiants del Centre Escolar Empordà, i a la tarda per als pares i mares dels mateixos alumnes, els quals abans de dirigir-se al lloc on farien la representació van fer presentar-se als assistents de qui eren a l’Alta Edat Mitjana.

En definitiva, l’objectiu d’aquesta recreació històrica “és aconseguir que als alumnes els hi quedi més, fent-ho de manera vivencial, de com era, com es vivia l’Alta Edat Mitjana, que no pas en un classe teòrica a l’aula”, va assenyalar Guerrero, remarcant que de la mateixa manera “es posa en valor l’espai de la Ciutadella de Roses que, pot ser, no es prou conegut entre el col·lectiu estudiantil”.