Recullen signatures a través de Change.org perquè l’Ajuntament de Roses obri el port divendres de Carnaval

Cartell de Carnaval de Roses 2016

El rosinc Mario Terron inicia una campanya a través de Change.org perquè l’Ajuntament de Roses trobi una solució que no sigui tancar el port on acaben totes les carrosses després de la desfilada

Cartell de Carnaval de Roses 2016“Volem solucions per divendres de Carnaval, No prohibicions”, amb aquesta proclama el rosinc Mario Terron ha endegat una recollida de signatures, a través de Change. Org, perquè l’Ajuntament de Roses, i més concretament el departament de Carnaval i Festes, encapçalat pel regidor Francesc Giner, doni una solució diferent a la de tancar de prohibir que les carrosses vagin al port després de la desfilada de divendres.

Per evitar els problemes derivats com a conseqüència de la massa ingesta d’alcohol, drogues i altres estupefaents, dels qual ja s’encarreguen en subministrar persones que ni són de Roses, ni els importa una ‘carajo’ el Carnaval, el Consell de Participació Ciutadana de Carnaval i Festes va decidir tancar el port i que les carrosses, un cop fet la passada, marxessin cap a… Que marxessin.

Una decisió que molts dels participants del Carnaval no ho veuen encertada, “no és cap solució, és tirar pel dret, i això no és just”, han manifestat alguns rosincs preguntats per viladeroses.cat.

Els mateixos participants que manifesten que “nosaltres paguem una quota a la nostra colla per menjar i beure durant tot el Carnaval, i no trobem just que ens obliguin anar a l’envelat o al pavelló a pagar qualsevol consumició”. Així mateix, opinen que “abans de prendre la decisió de tancar el port es podria fer, com a solució a evitar baralles i, sobretot, la presència de camells, que només entressin els que van disfressat amb un colla o carrossa, posar més guàrdia de seguretat i més llum al port”.

Hores d’ara la campanya endegada per Terron, que té l’objectiu d’arribar a les 1.500 signatures, està a quatre-centes d’aconseguir-ho.