Reflexions d’un jove amant de la política i la seva terra

pere_torra1Moltes vegades parlant amb amics m’han comentat que no sóc persona per dedicar-me a la política. Em diuen això no pas perquè no tingui les aptituds i coneixements adients, sinó perquè em defineixen com una persona amb seny i molt coherent amb els meus arguments.

Aquestes darreres paraules me les va dir un antic company d’escola quan es va assabentar que militava a la Joventut Nacionalista de Catalunya i que participava activament en la política nacional. En un primer moment em vaig quedar bocabadat amb els arguments que em va donar i seguidament vaig fer una reflexió ràpida que em va portar a concloure que alguna cosa no anava bé en el món polític.

Ell, amb to seriós, em va dir que jo com a polític no tenia futur ja que el càrrec no feia amb la meva persona. Les seves paraules van ser “Pere, ets massa bona persona com per dedicar-te a la política”.

La idea que vull transmetre amb aquestes paraules és que avui dia hem englobat a tots els polítics en un mateix sac i s’han titllat a tots de corruptes i dolents. Ningú pot negar que hi ha polítics dolents que no es mereixen estar on estan, siguem francs, n’hi han de tots els colors polítics. També hi ha economistes bons i dolents, mestres bons i dolents, etc. No obstant, generalitzar ha estat un greu error ja que ha transmès a la societat una visió equivocada de la gent que fem política, ja sigui a nivell local, comarcal, provincial o nacional.

Malauradament, la premsa sempre parla dels polítics dolents. Els bons polítics sempre quedem a segona línia. Creieu-me que som molts, la gran majoria, els que ens dediquem a la política per passió i vocació i perquè realment ens estimem a la nostra gent i la nostra terra. Una terra d’emprenedors, de riquesa econòmica i cultural i, sobretot, ens caracteritzem per tenir uns valors propis que ens diferencien de la resta del món.

Davant les dificultats econòmiques i socials que travessa Catalunya, encoratjo a tots els joves de Roses a participar activament en la política local del poble ja que gràcies a aquesta es crea territori, societat i nació.

Els membres de la Jnc Roses ens posem al servei de tota la joventut de Roses. Treballem sempre per vosaltres perquè sou el present i el futur del poble.

Visca Roses!

PERE TORRÀ / JNC ROSES