Cinema a la Fresca

Regatistes del Reial Club Nàutic de Tarragona es proclamen campions del món de catamarans F18 a la badia de Roses

Campionat del Món de Catamarans F18
Pablo Völker i Federico Polimeni celebrant el títol de campions

Pablo Völker i Federico Polimeni, del Reial Club Nàutic de Tarragona van dominar amb mà de ferro el global de 13 proves disputades sota unes condicions de vent molt complexes

Els regatistes Pablo Völker i Federico Polimeni, del Reial Club Nàutic de Tarragona, es van proclamar, aquest divendres, campions del món de la categoria F18 de catamarans. La competició s’ha celebrat aquesta setmana a la badia de Roses, en cinc jornades durant les quals s’han pogut disputar fins a 13 proves sota unes condicions de vent molt canviants, i que han posat a prova la capacitat tècnica i organitzativa de l’staff, i la destresa dels regatistes en les seves maniobres.

Dels 130 catamarans que van prendre part a la competició, Völker i Polimeni es van imposar amb molta autoritat a la resta d’embarcacions. Només els australians Brett Burvill i Max Puttman van poder seguir-los de lluny per emportar-se la medalla de plata, seguits al tercer lloc del podi per Toni Rivas i Jordi Sánchez, del Club Nàutic Garraf.

La setmana de competició ha estat molt condicionada per les complicades condicions meteorològiques, amb vents molt variables. Els regatistes, vinguts de 22 països d’arreu del món, van tenir vents de Tramuntana, Llevant, Xaloc i Migjorn, i van haver d’exprimir-se a fons per dominar els seus catamarans en un camp de regates molt exigent.

La F18 és una categoria en què hi coincideixen joves que emergeixen de les classes de detecció de talents, amb contrastats regatistes que han ocupat els llocs més alts als podis de campionats nacionals i mundials durant el seu apogeu esportiu. Aquest conglomerat de regatistes ha trobat al Club de Vela Ballena Alegre el seu referent internacional, i tant l’Associació Internacional F18 com el Club ja planifiquen el proper campionat del món a la Costa Brava.