El regidor d’Esports de Roses, en Ferdy, arriba a la fi del seu viatge solidari, la Catedral de Santiago de Compostela

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

Ferdy davant la Catedral de Santiago de Compostela després de recòrrer gairebé 1.500 km en bicicleta des de Roses

Sobre les 4 de la tarda d’ahir diumenge i després d’11 etapes en Ferdy acaba el viatge en bicicleta de Roses a Santiago de Compostela

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
Ferdy davant la Catedral de Santiago de Compostela després de recòrrer gairebé 1.500 km en bicicleta des de Roses

Juan M. Fernández, en Ferdy, va arribar a la Plaça do Obradoiro, on és la Catedral de Santiago de Compostela, passades les 4 de la tarda, “estic super content, feliç, he aconseguit l’objectiu”, va afirmar. Un objectiu que va assolir després de 11 jornades a sobre de la bicicleta des de Roses. Passant  etapes dures, amb vent, pluja, punxades i molts, mots ports que pujar i baixar… “Quina duresa?, quin vent?, quina pluja?, quins ports?… He arribat i això és passat, estic super bé”, es va preguntar i es va respondre Fernández després d’assolir el seu objectiu d’anar en bicicleta de Roses Santiago de Compostela a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, “tot i confessar tot seguit que “sí, he passat uns dies un xic durs”.

Un viatge que tenia previst fer-ho en 10 dies i que finalment han estat 11 a causa del vent, la pluja, els ports de muntanya que va baixar i pujar i, en definitiva de la duresa del viatge, “aquí els gallecs no saben que és una carretera planera que tot són muntanyes per pujar i baixar, només coneixen el pla quan surten de Galícia, però ara això és passat”…

Un passat recent, el d’ahir, en el qual va haver de sortir de Melide, on va fer nit, “a les 11 del matí perquè abans diluviava, però com no tenia intenció de parar he sortit sota el diluvi”, va dir en Ferdy un cop arribat a Santiago de Compostela.

I clar, els 50 km que ‘només’ el separaven de Santiago de Compostela es van convertir en tota una odissea per la qual va necessitar més de 5 hores en arribar a la Catedral, sobretot per la dificultat orogràfica de la carretera amb continues pujades i baixades. Tot i que va trigar una mica més del previst en fer 50 km perquè passant per la comarca d’Arzúa “vaig parar a preguntar a un senyor si anava en la direcció correcte per anar a Santiago de Compostela, i al veurem em va convidar a beneir el ram, i he anat”.

De tal manera va transcorre l’etapa d’ahir per a en Ferdy, el qual va passar “per trams molt enfangats”, que no va parar a esmorzar ni a dinar en lloc, “no, vaig comprar xuxes, que tenen molt de sucre i m’he alimentat a base de ‘palotes’ i d’altres llaminadures”.

L’himne de ‘Els Segadors’ a l’entrada de la Plaça do Obradoiro

I quan estava a pocs metres d’arribar a la Catedral el va succeir l’anècdota del dia, “sí, al carrer que precedia la Plaça do Obradoiro m’he trobat una parella de músics que estaven tocant Els Segadors, i amb l’esgotament que portava pensava que era víctima d’al·lucinacions, i els he preguntat si el cantaven al veure’m a mi i la senyera que porto en el carro, i m’han dit que no, que la toquen un cop al dia ja que hi ha molts catalans que passen per allà… Però quina casualitat que el toquessin quan jo arribava”, va dir un Ferdy entre sorprès, cansat i content.

Avui cap a Roses en un cotxe de lloguer

Un Ferdy que quan es vam comunicar amb ell hi anava en un bus en direcció a l’aeroport de Lavacolla, de Santiago de Compostela, “perquè en les empreses de cotxes de lloguer de la ciutat a les quals he anat m’han dit que si volia llogar un vehicle i no tornar-lo en persona, com és el meu cas, havia d’anar a l’aeroport”, va explicar Ferdy, el qual té previst, demà, ficar el cotxe i el carro en el vehicle “i posar-me en marxa cap a casa, Roses”.

En Ferdy va voler destacar que les empreses i persones que a títol personal vulguin col·laborar en aquest viatge a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, encara ho poden fer “fins d’aquí a quinze dies més, que es quan vull fer el mural on surtin representades totes les persones i empreses que han col·laborat per agrair-los la seva solidaritat”.

Un col·laborador més de darrera hora

I bé està el que bé acaba, perquè a última hora de la nit, el restaurant (vegeu taula) on va sopar en Ferdy va voler col·laborar comprant uns quants quilòmtres del seu viatge solidari en bicicleta de Roses a Santiago de Compostela. Com l’idea inicial era vendre a 2 euros el quilòmetre recorregut, si el regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, ha fet gairebé 1.500, doncs, de moment s’hangut de recaptar uns 3.000 euros a favor de la Fundació Roses contra el Càncer.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Mairó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Camporama S.L. PVC i Alumini – Cervera
Rètols Empordà Bar El Informal
Immobiliaria Santos Juan Fernández Hita
(Vanesa) Cortijo Marañon- Medina de Pomar Serralleria Giner Solà
Miguel Ángel Fernández Restaurant el Caiman
Família Mayoral Taller AutoPeira
Joan Giró M&M Obres
Rest. Porta Faxeira
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy

Crònica del viatge: