El regidor de Festes, Francesc Giner, li dóna de nota “entre un 6 i un 7” al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2017

Membres d'una colla ballant durant la desfilada del Carnaval de Roses / Foto: Arxiu

Giner considera que han hagut aspectes que han millorat, en canvi, d’altres han empitjorat

Carnaval de Roses 2016
Participants del Carnaval de Roses 2016 ballant una coreografia

El primer que ha volgut fer el regidor de Festes de Roses, Francesc Giner, alhora de fer una valoració del Carnaval de Roses ha estat destacar “la bona coordinació que ha hagut entre els que hi participen en la seva organització, voluntaris, Policia Local, Creu Roja, Brigada Municipal i Mossos d’Esquadra”, remarcant a la vegada “el bon comportament de les colles, de pràcticament de la totalitat de les colles”.

Pel que fa a les incidències Giner ha assenyalat que “enguany, comparat amb l’any passat, hem disminuït més de la meitat, per exemple, han hagut 17 intoxicacions etíliques, cap d’elles sense perdre la consciència, i al 2015 es van comptabilitzar 41 amb 7 pèrdues de consciència”.

Una disminució de les incidències causades per l’abús de l’alcohol i la presa d’altres substàncies estupefaents que ha estat “gràcies a la campanya endegada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament i l’haver posat el problema sobre la taula amb els cap de colla”. Però tot això, el regidor de Festes, va afirmar que “no ens hem de relaxar, cada any hem de continuar fent aquestes campanyes”.

En aquest aspecte, el regidor de Festes ha assegurat que les colles han tingut “un bon comportament, i tot i que hi havia una o dues que portaven el got a la mà durant les passades, es pot considerar un èxit en quant a comportament”.

Tot i aquest èxit en la disminució d’incidències i en el comportament, en general, de les colles, Frances Giner, afirma que “li donc al Carnaval d’enguany una nota d’entre 6 i 7 sobre 10”, assegurant que no es pot donar més nota perquè han hagut coses que han empitjorat, “com és la massa distància que va haver-hi en alguns casos entre carrossa i carrossa, i això s’ha d’arreglar, perquè trobo molt important que les passades siguin atractives i àgils per als espectadors”.

D’altra banda, assenylar que està previst celebrar, properament, que podria ser la setmana vinent, una reunió amb els cap de colla per fer una valoració conjunta amb l’Ajuntament de Roses del Carnaval i parlar sobre la creació d’un Consell regulador d’aquesta festa, que establirà les normes, reglament o la creació de premis, entre d’altres aspectes.