Rehabiliten dels nuclis antics d’Agullana, el Far d’Empordà i Navata

Territori i Sostenibilitat

L'antiga rectoria de El Far d'Empordà

Els treballs van a càrrec a l’1% cultural que destina el Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat
L’antiga rectoria de El Far d’Empordà

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha visitat les obres de millora que s’estan duent a terme als municipis d’Agullana, el Far d’Empordà i Navata, tots tres a l’Alt Empordà, amb càrrec a l’1% cultural que destina el Departament de Territori i Sostenibilitat a rehabilitar el patrimoni cultural dels nuclis antics dels municipis catalans.  

Urbanització del carrer de la Concòrdia d’Agullana

La intervenció d’Agullana preveu pavimentar el carrer Concòrdia i refer el sistema de clavegueram i altres xarxes d’instal·lacions ja executades pel mateix ajuntament dels espais públics adjacents a la Plaça Major. La voluntat és donar una imatge unitària als espais públics del casc antic, entenent aquesta actuació com una operació regeneradora del teixit urbà i revitalitzadora de l’espai públic de relació del poble.

Rehabilitació de l’antiga rectoria  del Far de l’Empordà

Les obres que es faran consisteixen en la rehabilitació de l’ antiga rectoria com centre cultural, així com d’un tram de l’antiga muralla del castell, la millora i la reurbanització de l’entorn de l’església per alliberar espai  a la plaça i preservar les vistes de l’església de Sant Martí i des de l’església cap a la plana de l’Empordà.

Urbanització del nucli històric de Navata 

L’Ajuntament de Navata i el Departament de Territori i Sostenibilitat  ja fa uns anys van coincidir en la necessitat de recuperar i endreçar el nucli històric de Navata d’una manera global. El punt de partida per aquesta recuperació  va ser una intervenció realitzada l’any 2003 i que va consistir en la urbanització de la Plaça Escultor Casamor.  Aquest va ser  un primer pas per a la regeneració del teixit urbà  i una operació revitalitzadora de l’espai públic de relació.  Durant els anys posteriors s’han dut a terme 3 fases d’actuació, urbanitzant així el 85% de l’espai públic històric del nucli de Navata. Actualment s’està en la darrera fase, que consisteix en la urbanització del carrer Empordà i carrer Parolers.