Els Reis Mags de l’Orient porten a Roses il·lusió, màgia i tramuntana

Cavalcada dels Reis Mags a Roses
La carrossa del Rei Melcior durant la cavalcada que van fer Ses Majestats a Roses

La tramuntana i la fred no van poder amb la il·lusió dels més petits que van sortir al carrer en massa per presenciar la cavalcada de Ses Majestats a Roses

Cavalcada dels Reis Mags a Roses
La carrossa del Rei Melcior durant la cavalcada que van fer Ses Majestats a Roses

Ni una fulla es movia a Roses durant els darrers dies. Prova clara que no bufava ni un polsim de vent. Però va ser arribar els Reis Mags de l’Orient i aparèixer la tramuntana. No sabem si va venir juntament amb la il·lusió i la màgia que portaven Ses Majestats a les seves carrosses o va venir pel seu compte. El cas és que va fer augmentar la sensació de fred que ja de per sí fa per aquesta època de l’any. Sensació que feia témer per la poca assistència de públic a la cavalcada d’ahir al vespre.

Però, déu ni do la gent de totes les edats i malgrat l’adversitat climatològica que va sortir al carrer a rebre als Reis Mags, tot i que és cert que de no ser-hi pel vent (que va afluixar una mica durant la rua) s’hauria vist molt més de públic per tota l’Avda de Rhode, que va ser el recorregut que va fer, per segon any consecutiu, la cavalcada dels Reis Mags.

Una cavalcada que va repetir el guió de l’any passat i que va esdevenir tot un èxit. És a dir, es va iniciar a la rotonda de l’Oficina de Turisme on hi era la gent esperant (tot i que la comitiva venia des de l’alçada de l’Hotel Terraza) i va continuar per tota l’Avinguda de Rhode, sense parar a l’Ajuntament, per anar directament a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. En allà, el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, els va donar la benvinguda, per tot seguit Ses Majestats dirigir unes paraules a tots els nens i nenes que hi havia al recinte.

El Rei Gaspar va manifestar que “el Rei Melcior, el Rei Baltasar i jo estem molt contents de venir a Roses per la benvinguda que ens doneu cada any, i tenim les nostres carrosses preparades per portar-vos tots els vostres regals” . El Rei Baltasar va preguntar varies vegades si la mainada s’havia portat bé durant l’any, contestant tots els nens i nenes amb un “síííí” rotund. I després que el rei negre demanés “que la llum de l’estel dels Reis Mags tant de bo porti pau”, i de desitjar una bona nit de Reis a tothom,   Ses Majestats van rebre un per un a tots els nens i nenes de Roses.

L’any passat, degut a l’amenaça de pluja es va optar per fer el mateix recorregut que s’ha portat enguany. Es va decidir no fer la volta a la plaça Catalunya i parar a l’Ajuntament, on tradicionalment, des del balcó es feia els parlaments per part de les autoritats i Ses Majestats, i es va anar directament a l’envelat de la Rahola. I va ser un encert.

Encert que s’ha repetit enguany perquè la rua va lluir molt més gràcies a les comparses, xanquers, malabaristes amb foc, bandes de música, camells gegants i carboners (que repartien carbó a tort i dret sense distingir als que s’havien portat bé o malament durant tot l’any), que anaven intercalats entre les carrosses de Ses Majestats.

Unes Majestats que s’ho van passar tant bé durant al cavalcada que a l’envelat van voler repartir quilos i quilos de caramels entre tots els nens i nenes que van pujar al seus trons per saludar-los.

I un cop rebuts un per un a tots els petits els Reis Mags de l’Orient es van dirigir a totes les cases de Roses per deixar els seus regals en aquelles en les que la mainada s’havia portat bé.

Com ha de ser.