Fira de la Rosa de Roses

Un ‘remember’ de fa 20 anys viurà el Carnaval de Roses amb la Campanilla de Peter Pan

Carnaval de Roses 2018
Els vells i les belles Campanilles de la colla Wendys Club

La colla Wendys Club celebra 20 anys i els seus components es difressaran del mateix que fa dues decàdes, de Campanilla en el País del Nunca Jamás

Carnaval de Roses 2018
Els vells i les belles Campanilles de la colla Wendys Club

La colla Wendys Club compleix 20 anys disfressant-se al Carnaval de Roses, i els components diuen que la millor manera de celebrar aquest aniversari és “fent un ‘remember’ de la primera disfressa que vam portar, que va ser la de Campanilla”, ha afirmat el cap de colla, gerent, president i “el que parte el bacalao” en aquesta colla, Alfons Gómez.

Ens sembla perfecte que recordin la seva primera disfressa en el Carnaval, però que quedi clara una cosa, Campanilla (sí, ja sabem que en català es diu Campaneta, però com deia aquell: “jo em dic Josep Lluís aquí i en la Xina”, doncs Campanilla es diu així tant el text del novel·lista James Matthew Barrie com en aquestes línies).

Com dèiem, volem deixar clar, sense ensorrar la il·lusió de ningú, que mentre que la Campanilla del País de Nunca Jamás continua sent jove, tendre i guapa després de 20 anys, no es pot dir el mateix dels components d’aquesta colla, especialment els del gènere masculí.
Alguns d’ells ja no eren guapos fa dues dècades. Imagineu-los ara. De tendres, que se’n oblidin. I de joves ja no diem res… Si la majoria pentina canes, coi. I del seu cos  ‘fondon’ ja no volem ni parlar…
Cas diferent és el de les noies, que dins la seva maduresa continuen conservant la seva bellesa, per allò de “quien tuvo retuvo”.

Segons el cap de colla, gerent, president i “el que parte el bacalao” en la colla Wendy’s Club, la carrossa estarà decorada “amb la temàtica de la pel·lícula, amb el Big Ben de la ciutat de Londres i els taulats de les cases angleses per una part, i moltes flors del País de Nunca Jamás per altra banda”.   

La colla Wendy’s Club no va disposar de Barraca per a la Festa Major, perquè “la vam sol·licitar fora de termini, tot i que després van sobrar barraques em van dir que no. La culpa va ser meva de no presentar la sol·licitud a temps, això està clar, però si després hi havia barraques disponibles…”

Sigui com sigui, les 72 Campanilles que aniran amb la Wendy’s Club han hagut de comprar un bitllet per viure en Londres a pensió completa (menjar, beure i l’arròs de dilluns) i poder viatjar després al País de Nunca Jamás “per 150 euros els que saben cosir, els que no s’hauran de pagar una modista”, especificant Gómez que “la mainada, segons la seva edat, paga entre 60 i 120 euros”.

Com hem comentat més amunt, volem deixar clar, i per això ho remarquem, que no volem ensorrar la il·lusió dels membres de la Wendys Club en celebrar el seu aniversari com a colla, però, que quedi constància (davant un notari si fa falta) que si pensaven que pel fet de fer un ‘remember’ de la Campanilla del País de Nunca Jamás tornarien a ser joves, els hem de dir amb tot el ‘carinyu’, que deixin de somiar truites, perquè per molt Carnaval superxupimegaguai que visquin, (que segur que viuran), ells, els homes, no tornaran a ser joves, tendres, ni a estar en plena forma i, molt menys, tornaran a ser guapos (perquè ja no ho eren abans).

Així són les coses i així les hem explicat.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí, per a la gent que mira, sobretot.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Bé, incentiva a millorar el Carnaval, segur.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

Sí, si diem que és just que una colla que es mereixia tenir un premi per la carrossa el van donar un per la disfressa per compensar. Si no hagués estat així, sí que hauria estat injust.

Qui hauria de ser el jurat?

Gent de fora, però entesa.

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

No, perquè crec que hi ha poques colles al Carnaval de Roses que inverteixen el premi en millorar la carrossa o la disfressa. L’exemple està en les Barraques, on totes o la majoria de les colles, hi ha excepcions, però són poques, inverteixen els guanys en beguda, menjar o en l’equip de música, per exemple, però no en fer una millor decoració de la carrossa i tenir una millor disfressa.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Aspectes a millorar hi ha molts, però l’important es agafar el rumb per arribar a tenir cada any un millor Carnaval, i sembla que, de moment, s’ha agafat la direcció correcta.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

Tot comença amb l’educació en casa. No hi ha més.
Nosaltres portem enguany 9 noies menors, i per això vam mantenir una reunió al CAR en presència del coordinador juvenil, en Jordi Abadal, amb el pares i mares de les menors, amb elles al davant. I vam posar les cartes a sobre la taula i hem creat un grup de WhatsApp per a que els pares sàpiguen en tot moment on son les seves filles, si estan amb nosaltres o si s’han marxat de la carrossa.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

No sé la feina que fan, perquè al no ser dins tampoc tinc informació

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

No cal.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

No, està bé així, però els que siguin reis que s’ho treballin més, ja que reben la subvenció…

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Fent un recinte exclusiu per a la gent del Carnaval, que no pugui entrar gent externa, carregats de motxilles.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Sortit els últims.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

No, però que els diners es destinin a una associació benèfica o a millorar el Carnaval.