Es reprenen les obres de construcció de la nova Sala SUF, que encara la seva recta final

Sala SUF
Les fixacions (de color marró a l'esquerra) per subjectar els panells prefabricats de grans dimesions ja s'han instal·lat

Es preveu que per al voltant del mes de març la nova Sala SUF sigui una realitat

Sala SUF
Les fixacions (de color marró a l’esquerra) per subjectar els panells prefabricats de grans dimesions ja s’han instal·lat

S’han reprès les obres de la construcció de la nova Sala SUF de Roses. I quan diem que s’han reiniciat els treballs volem dir que “han agafat el ritme que una obra d’aquesta categoria requereix”, ja que, suposadament, mai s’ha deixat de treballar. I a dia d’avui ja es pot veure que les obres s’han reprès amb normalitat”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Durant aquests dies s’han instal·lat les fixacions de la façana que tenen com a finalitat poder subjectar els panells prefabricats que la cobriran pel que fa a la part de la Rambla Riera Ginjolers.

Un cop col·locats aquests panells, “que tenen una dimensió considerable, ja que fan 8 metres de llargària per 2 i mig d’ample, i que s’han hagut fer expressament a càrrec d’una empresa, l’única a tot l’estat espanyol que les fabrica, tot seguit es posaran els vidres que acabaran de fer tot el tancament de l’edifici”, ha explicat Mindan.

Mentrestant, dins l’interior de l’edifici, un cop finalitzada la col·locació del paviment de la primera planta, es porta a terme l’acabament de les escales i de la planta soterrània

Pel que fa als envans de distribució dels serveis als vestíbuls, la cuina o el ascensor, entre d’altres, cal assenyalar que estan molt avançats, a l’espera de d’incloure les instal·lacions d’aigua, desguàs i llum pel seu interior per acabar de tancar-los definitivament.

Així mateix, “ja s’han presentat els materials de revestiment dels sostres, tant els de pladur com els de fusta de la planta baixa, i de la fusta que anirà a la pista de ball. I pel que fa a les instal·lacions generals de llum, aigua, desaigües, d’incendi i aparelles d’aire condicionat hi ha varies empreses que estant treballant per col·locar els conductes i les màquines a cada planta”.

Tot i el bon ritme que han agafat les obres de construcció de la nova Sala SUF, l’empresa ja ha comunicat a l’Ajuntament que serà impossible tenir-la enllestida a finals d’aquest any, “i els termini que ens han donat tant l’empresa adjudicatària com les empreses subcontractades ens podríem anar cap finals de febrer, principis de març per a que sigui una realitat”, ha avançat l’alcaldessa de Roses, amb el qual l’equip de govern compliria un dels seus objectius prioritaris per aquesta legislatura.

La nova SUF ha tingut complicacions des del seu enderrocament

Les obres del projecte de la nova SUF han tingut complicacions des d’abans de la seva construcció. Complicacions que es van presentar durant l’enderroc de l’antiga seu, concretament quan es va procedir a l’extracció de la uralita de la teulada, per la qual cosa ja es va endarrerir el projecte per primera vegada.

Un cop enderrocat l’antic edifici, i quan s’anaven a realitzar els fonaments del nou equipament cultural va sorgir el segon problema. En aquest cas, concretament, el problema va aparèixer en el subsòl. Això va provocar que s’hagués de fer un modificat econòmic que va provocar l’aturada de les obres durant  3 mesos i mig.
Aturada que va impossibilitar que l’obra finalitzés, com s’havia previst, al desembre de 2016, i l’empresa adjudicatària va tenir 3 mesos més, fins aquest passat mes de març, per entregar la nova SUF.

Uns entrebancs que, sense cap mena de dubte, van endarrerir les obres d’una manera fins al moment, si més no justificada, ja que se sap quan es comença una obra, però en no saber els problemes que hi hauran fins que no apareixen, no se sap mai quan acabaran.

Però, precisament, va a ser a partir del mes de març quan els problema es va agreujar, ja que l’empresa encarregada de la construcció de la nova SUF va incomplir tots els compromisos acordats amb l’Ajuntament. De tal manera, el consistori es va plantejar sancionar econòmicament l’empresa adjudicatària, i fins i tot arribar a executar la rescissió del contracte.

Finalment, després d’una reunió amb l’empresa i davant els problemes que suposaria rescindir el contracte, totes dues parts, Ajuntament i constructor, van arribar a un acord per continuar i acabar definitivament el nou edifici, el qual ara, almenys, es veu a l’horitzó.

Tot i això, els serveis jurídics de l’Ajuntament de Roses, que són els que han de valorar si s’imposa una sanció econòmica, encara no han dit la seva última paraula.