Rescat un menor en estat crític que havia caigut al mar a Begur

Bombers de la Generalitat

Cala a tocar la zona del parador d'Aiguablava de Begur

El menor, de 8 anys, s’havia llençat a l’aigua per salvar al seu gos

Bombers de la Generalitat
Cala a tocar  del parador d’Aiguablava de Begur

Al voltant de les 17 hores d’aquesta tarda, s’ha rebut l’avís d’un menor d’edat que havia caigut a l’aigua a la zona del parador d’Aiguablava de Begur. Segons les primeres informacions, el menor de 8 anys hauria caigut a l’aigua al intentar rescatar el seu gos i un altre menor de 12 anys s’hauria llençat a l’aigua per ajudar-lo. Uns pescadors que hi havia a la zona, han donat l’alerta i han anat a auxiliar-los. El menor de 12 anys ha pogut sortir pels seu propis mitjans. Mentre que l’altre ha estat rescatat pels efectius de la Bombers de la Generalitat que, un cop a lloc, un d’ells s’ha llençat a l’aigua i l’ha pogut treure. L’han portat fins a les roques on ha estat atès pels serveis sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Posteriorment, un cop han aconseguit estabilitzar-lo, l’han evacuat amb helicòpter en estat crític a l’hospital Sant Pau de Barcelona.

Al lloc, s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies i l’helicòpter del SEM, efectius de la Policia Local, una embarcació de Salvament Marítim i una de la Guàrdia Civil.

Serveis de rescat de Muntanya

A primera hora de la tarda, s’han produït simultaneïtat de serveis de rescat de muntanya al municipi de Setcases, on les condicions climatològiques que hi havia, amb força boira i el vent, han complicat les tasques dels efectius de rescat especialment per l’helicòpter.

El primer dels avisos, el qual s’ha rebut a les 13.19 hores, ha estat per evacuar un menor de 9 anys que havia resultat ferit al genoll a conseqüència d’una caiguda a prop del Coll de la Marrana. En aquest cas, s’havia activat personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i l’helicòpter dels Bombers, però aquest no ha pogut arribar fins a la zona de l’accidentat per la densa boira que hi havia en aquell moment. L’evacuació del menor l’han realitzat el personal de l’estació d’esquí de Vallter i efectius del Grup de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Més tard, poc abans de les 15.00 hores de la tarda, s’ha rebut l’avís d’un jove de 13 anys que presentava símptomes d’hipotèrmia que es trobava a la Portella de Mantet. En aquest cas, efectius de GRAE han pogut arribar al lloc amb l’helicòpter i l’han evacuat fins a l’helisuperfície on l’esperaven els serveis sanitaris del SEM.

Un cop han finalitzat la seva evacuació, s’han dirigit al Pic de la Dona, per atendre l’altre avís que alertava d’un home desorientat a conseqüència de la boira. I, poc després, a les 16.08 hores, s’ha rebut un altre avís a la mateixa zona que alertava  que hi havia dues persones també desorientades per la boira.