El restaurant Draulic ajuda un any més a la Fundació Roses contra el Càncer elaborant un plat solidari

Plat solidari del restaurant Draulic

Vieires amb papada ibèrica sobre parmentier trufat és el plat solidari d'enguany del restaurant Draulic

El restaurant Draulic dedica per tercer any els beneficis d’un plat de la seva carta a ajudar a la Fundació

Plat solidari del restaurant Draulic
Vieires amb papada ibèrica sobre parmentier trufat és el plat solidari d’enguany del restaurant Draulic

El que es va encetar l’any 2014 com una acció gastronòmica solidària envers la Fundació Roses contra el Càncer, s’està convertint en una tradició, ja que enguany el restaurant Draulic ha tornat a elaborar un plat amb el mateix objectiu, quan el restaurant Draulic, ubicat a Canyelles Petites, s’està convertint en una tradició, ja que el xef Marc Descloux ha elaborat un plat, que ja és el tercer, amb l’objectiu d’ajudar a l’entitat oncològica.

Vieires amb papada ibèrica sobre parmentier trufat

Un plat que si el primer any la matèria primera principal del plat va ser el peix i l’any passat el porc, enguany Descloux s’ha decantat per tornar “al peix, concretament a la Vieria, cuita a baixa temperatura acompanyada d’una papada ibèrica i un ‘parmentier’ trufat”.

Un plat a l’estil que caracteritza al restaurant Draulic, “molt fresc, amb un sabor molt potent i, en definitiva, un plat de tota la vida elaborat amb les tècniques de la cuina moderna”, va assenyalar Marc Descloux.

Aquesta iniciativa gastronòmica-solidària impulsada per en Marc amb el seu pare, en Cristian Descloux, està tenint força èxit entre els comensals. Per exemple, l’any passat el plat elaborat va tenir força demanda, ja que es van recaptar uns 2.000 euros, “vam superar l’any passat les expectatives que teníem, i aquest any hem agafat aquest projecte amb molta força, venim d’un èxit per intentar que aquest èxit es superi”, va afirmar el xef del restaurant Draulic.

El plat surt a la carta des que va obrir el local de restauració a l’abril, i es mantindrà fins al novembre, que es quan tornarà a tancar les portes el Draulic, i com s’especifica a la mateixa carta, un 15% del preu del plat és el que es destina a la Fundació, “vam acordar des del primer any aquest percentatge. A ells els hi sembla bé i nosaltres el considerem just, ja que amb el que ens queda paguem la matèria prima i la mà d’obra per elaborar el plat”, va dir Descloux.

Amb els diners recaptats la Fundació Roses contra el Càncer pot sufragar les despeses de “la contractació d’una nova treballadora a mitja jornada, ja que cada vegada estem atenem a més gent i amb les persones que hi havia no donàvem a l’abast”, va afirmar la presidenta de la Fundació, Pilar Serra.

Amb el VipCar la manca d’aparcament ja no és excusa per anar al restaurant Draulic

Plat solidari del restaurant Draulic
Marc Descloux, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i Pilar Serra ensenyan el plat solidari amb la Fundació del restaurant Draulic

El restaurant Draulic ha posat en funcionament, enguany per a comoditat dels seus clients un nou servei, el VipCar. Un servei totalment gratuït per a que la manca d’aparcament de la que sempre fa gala Canyelles Platja deixi de ser un problema. Així, reservant taula al restaurant Draulic, un xofer anirà a recollir als comensals en tres punts determinats, “que són els Cinemes Roses, l’estació d’autobusos de la SARFA o a l’entrada del por esportiu”, tot i que si hi ha dificultats per desplaçar-se fins aquest llocs ens podrem desplaçar on digui el client”, va explicar Cristian Descloux, gerent del restaurant Draulic.

Un cop ben dinats, o ben sopats, el xofer els tornarà cap a Roses.