Suquet de peix de Rose

Restaurant La Blanca de Roses, sinònim de peix fresc, de debò

Restaurant La Blanca de Roses
El restaurant La Blanca es troba situat a la plaça de l'Església de Roses

El restaurant La Blanca és un restaurant que ofereix la matèria primera de la Badia de Roses, el peix fresc. I punt

La matèria primera de la gastronomia de Roses s’origina en una de les badies més maques del món, és a dir la nostra, la badia de Roses.

I aquesta matèria primera no és altra que el peix fresc que els pescadors de Roses s’encarreguen de capturar dia rere dia.
Una matèria primera de la que es nodreix el restaurant La Blanca per oferir a tothom que hi seu a la seva terrassa, ubicada la plaça de l’Església de la Vila de Roses.

No hi més secret.
Bona matèria primera composada de gambes, escamarlans, pop, cloïsses, calamars, sèpia, llobarro, navalles, dorada, escórpora, gall de Sant Pere, sardines (depenen del que hi hagi a la llotja de peix cada dia)… I un bon xef que sàpiga elaborar tots aquests productes del mar a la planxa, com cal.

I és que no hi ha més història. Si algú afegeix històries i elucubracions més enllà d’un bon peix fresc i una planxa per oferir un producte de qualitat que hi vagi al programa gastronòmic de referència a Catalunya a vendre-les.

Al restaurant La Blanca no ho necessiten. Ho tenen clar.
En Lluís i en Joel a la cuina, en Francesc com a cap de sala (en aquest cas cap de terrassa) i en Suárez (no es diu així, però li diuen Suárez perquè diu que si sembla al ex-futbolista del Barça) com a cambrer, saben, tenen clar, que per triomfar en la gastronomia del litoral de la Costa Brava només cal oferir un producte de qualitat. I quan ho tens, com és el cas, s’ha de complir el següent manament, servir-lo amb simpatia, educació i carinyo, tal i com es fa quan tenim convidats a casa.

Punt i pelota.
Perdó.
Punt i peix, fresc!