Retirats gairebé 350 kg de residus de la platja més protegida del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Participants a la recollida i retirada de residus a la platja Can Comas del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Una cinquantena de persones recullen plàstics, boies, xarxes i ampolles, entre d’altres residus, de la platja de Can Comas arrossegats pel temporal Gloria

Al voltant de mig centenar de persones van participar, aquest passat diumenge, en la neteja de la platja més protegida del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la platja de Can Comas a la Reserva Natural Integral de les Llaunes, situada entre els rius la Muga i el Fluvià, a l’Alt Empordà. Aquest espai va quedar molt afectat després del pas del temporal Gloria.

Així, durant el matí de diumenge, mig centenar de persones voluntàries es van donar cita al càmping La Laguna, per a participar desinteressadament en aquesta acció amb l’objectiu de restituir aquest espai singular i deixar-lo a punt per a la  temporada de cria d’aus. En aquest sentit, la platja quedarà tancada des del proper 1 d’abril fins a finals de juny per afavorir la reproducció de les diverses espècies presents.

En total, durant 3 hores de jornada, es van recollir prop de 350 kg de residus, que van ser arrossegats pel temporal. La majoria, objectes de plàstic, però també boies, ampolles de vidre, xarxes de pesca, tovalloletes, bastonets, o roba.

Els primers dies del temporal van suposar l’aparició d’una gran quantitat de sorra sobre la platja, així com de plantes marines (Cymodocea nodosa), arbres, arbustos, canyes, i peixos, tortugues i crancs blaus morts. Malgrat l’impacte visual inicial, el material orgànic no és necessari retirar-lo del medi, perquè queda integrat en el propi ecosistema.