Retiren 2.300 quilos de deixalles del fons marí del Port de Palamós

Port de Palamós

Part dels 2.300 quilos de deixalles que es van extreure ahir del fons marí del Port de Palamós

Mig centenar de persones de centres de busseig, entitats, organismes i ciutadans han participat en aquesta Jornada

Port de Palamós
Part dels 2.300 quilos de deixalles que es van extreure ahir del fons marí del Port de Palamós

2.300 quilos de residus es van extreure durant la neteja del fons marí que es va dur a terme ahir a la dàrsena pesquera del port de Palamós. Entre les deixalles trobades hi havia pneumàtics de vehicles, una petita bàscula, cordes, un vàter, fustes, ferralla, vidres i plàstics, entre d’altres objectes.
Tota aquesta quantitat de residus es van extreure en només una hora i mitja de neteja del fons marí, ja que es va iniciar a les 9.30, finalitzant a les 11.00 hores del matí

Els 50 participants en aquesta activitat es van dividir en dos grups de treball a l’aigua, un grup amb 6 bussejadors professionals i, l’altre, amb 6 bussejadors d’esbarjo. La zona a netejar es va abalisar i delimitar amb tres embarcacions d’entitats col·laboradores.

Així mateix, a peu de moll es va delimitar un espai col·locant un contenidor en què els voluntaris van dipositar els residus retirats de l’aigua. Posteriorment, aquests residus es  seleccionaran i classificaran per portar-los al gestors autoritzats i fer-ne la seva valoració.

L’activitat va estar promoguda per Ports de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors i el Museu de la Pesca, amb l’objectiu de conscienciar a entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal·lacions portuàries. Aquesta activitat es va emmarcar dins la política mediambiental que l’Administració Portuària realitza arreu de la costa catalana. Ports va agafar el compromís de continuar organitzant aquesta activitat de manera periòdica en el port de Palamós.

Els col·laboradors  amb la Jornada de neteja dels fons marí al port de Palamós van ser entitats com el Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més, van participar els centres de busseig de Palamós: Anemone, Asop, Associació Skaphos Sub, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.