Suquet de peix de Rose

La Revista de Festa Major de Roses 2017 ja està a disposició dels vilatans

evista de Festa Major de Roses 2017
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Francesc Giner, en un moment festiu, de Festa Major durant la presentació de la revista

Una nova edició de la Revista de Festa Major que té la continuïtat de contingut històric, tradicional, i de persones de Roses que esdevé, acompanyada de les anteriors, en un gran fons documental de la Vila  

evista de Festa Major de Roses 2017
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Francesc Giner, han volgut donar un caire festiu, de Festa Major, a l’acte de presentació de la Revista

Aquest matí l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Francesc Giner, han presentat la Revista de Festa Major editada per l’Ajuntament de Roses per celebrar la festa que tindrà lloc el proper mes d’agost.

La Revista de Festa Major ha esdevingut amb el pas dels anys una autèntica tradició rosinca, la publicació de la qual desperta molt interès entre els veïns i veïnes de la vila. A través de les seves pàgines, es descobreixen fets històrics, anècdotes, tradicions i personatges relacionats amb la població.

Per tant, aquesta nova edició de Revista de Festa Major “és molt continuista de les edicions anteriors perquè és el vol trobar la gent quan obre la revista, les fotografies, parlar de Roses, de les persones o entitats que han tingut una rellevància dins el món social o cultural de la Vila, i per tant la volem continuar fent així”, ha destacat Giner.

I en aquest sentit, l’alcaldessa ha manifestat “que una bona revista és com un bon llibre, que quan el tornes a rellegir veus una cosa nova que no t’havies donat compta el primer cop, i la Revista de Festa Major, en la que hi ha reportatges i s’expliquen històries vives que han passat a Roses, esdevé en tot un arxiu documental del poble i per això la gent la guarda per tornar-la a rellegir i descobrir coses noves”.

En l’edició d’enguany, trobem un article sobre els orígens rosincs de Pep Ventura, un dels empordanesos més il·lustres de la història que va revolucionar el món de la música i de la sardana, escrit pels arxivers municipals de Roses, Josep M. Barris i Pol Meseguer. La filòloga Laia Tomàs, realitza un recorregut per la trajectòria teatral i personal del seu pare, l’Ignasi Tomàs, i del Grup de Teatre de Roses, a partir dels records i vivències viscuts en primera persona des de la infància. Per últim, el text de l’historiador Aleix Guàrdia Bahí sobre la bateria de costa de Punta Falconera i la defensa del golf de Roses, clou l’apartat d’articles.

Com és costum, l’apartat fotogràfic ocupa una part destacada de la revista, en aquesta ocasió  amb un recull de 12 imatges dels fons de l’Arxiu Municipal de Roses, dedicades al comerç rosinc. Establiments emblemàtics de la vila (can Turró, can Mallol, cala Gallinaira, can Seseras, carbòniques Ferrer o can Cipriano, entre d’altres), mostren escenes quotidianes de l’activitat comercial al municipi entre les dècades dels anys 50-70.

Les presentacions de l’alcaldessa i del regidor de Festes, els poemes guanyadors dels Jocs Florals de Roses 2017, escrits per Pilar Vidal, Oriol Solà i Antonio Funes, juntament amb l’apartat dedicat al programa de la Festa Major, que tindrà lloc entre el 10 i el 15 d’agost, completen els continguts de la publicació.

Ja estan disponibles als vilatans 3.500 exemplars de la Revista de Festa Major de Roses

En total, s’han editat 3500 revistes, que a partir d’avui estan disponibles a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal.