Revolució a la Transpyr 2020, que anirà d’oest a est finalitzant a Roses

Transpyr Coast to Coast

La 11ª edició de la Transpyr anirà de oest a est, finalitzant a Roses

La Transpyr Coast to Coast, una de les millors aventures del món en bicicleta, ofereix un recorregut inèdit per la modalitat de MTB, mentre que als ciclistes de Backroads els dona una oportunitat única de gaudir dels ports mítics del Tour de França

Deu anys que la Transpyr Coast to Coast ha tingut com a punt d’inici, de partida, la Vila de Roses.
I per l’any vinent, quan celebrarà la seva onzena edició, la Transpyr revoluciona el seu format habitual i viatjarà d’oest a est, començant a la costa basca francesa i acabant a la Costa Brava després de set apassionants etapes. Després de 10 anys proposant un recorregut que ha donat a conèixer cims i valls del vessant sud dels Pirineus, entusiasmant a ciclistes arribats de tot el món i ser considerada una de les deu millors aventures del món en bicicleta, Transpyr Coast to Coast amplia ara horitzons.
Sense abandonar la seva essència coast to coast revoluciona la cursa proposant un recorregut “de tornada”. Des del mar Cantàbric al Mediterrani, al revés de com s’ha fet fins ara, sortint de Saint-Jean-de-Luz per creuar la serralada de nord a sud, endinsant-se a la península per la Val d’Aran i acabant a Roses, al Mediterrani.

L’ADN innovador de Transpyr Coast to Coast impulsa aquest destacat canvi de recorregut que ve motivat, d’una banda, per l’interès expressat per les regions franceses en el pas de la cursa pel seu territori i, de l’altra, per la constant evolució de una cursa 100% transpirinenca, que així podrà oferir un recorregut absolutament innovador sortint dels Pirineus Atlàntics, amb nous paisatges, incorporant cultures, afegint ports i senders de les vessant nord dels Pirineus.

L’edició 2020 de Transpyr Coast to Coast se celebrarà del 14 al 20 de juny amb les següents localitats de punts d’etapa: Saint-Jean-de-Luz, Sant-Jean-Pied-de-Port, Oloron-Sainte-Marie, Bagnères-de-Bigorre, Vielha, la Seu d’Urgell, Camprodon i Roses.

Conscients del gran arrelament i acceptació de la tradicional ruta de les 10 primeres edicions, sortint de la Costa Brava i acabant al País Basc, aquesta innovació no és un adéu al vessant sud dels Pirineus, sinó que l’organització de la cursa es mostra convençuda que aquesta exitosa fórmula pot ser repetida en un futur no molt llunyà.

Els ports del Tour de França esperen al gran grup de Transpyr Backroads

Un dels grans al·licients que planteja aquesta revolució als participants de Transpyr Backroads és, a més d’una proposta completament nova, el pas per alguns dels ports més mítics del ciclisme mundial, en els quals cada any s’escriuen autèntiques gestes esportives amb el pas del Tour de França. Marie-Blanque, Aubisque, Aspin, Peyresourde o el colós Tourmalet podrien formar part del programa, en una cursa que seguirà combinant la seva essència de petites carreteres de muntanya, tranquil·les i desconegudes, amb l’ascensió a ports de muntanya llegendaris. T

Les inscripcions per Transpyr Gran Raid BTT estan obertes a www.transpyr.com i les de Transpyr Backroads a www.transpyroad.com