Risc extrem d’incendi forestal per demà a l’Alt Empordà

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal s’incrementa a zones de l’Empordà i Prepirineu Occidental. Hi ha perill entre molt alt i extrem a les terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i Oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.Els Bombers de la Generalitat han concentrat una columna mòbil (formada per 3 vehicles d’aigua i un de comandament) a Móra d’Ebre i s’han fet rutes de vigilància a la zona de la plana de Tarragona. A més, una dotació GRAF també ha fet reconeixement a la demarcació de Girona, especialment a les zones on s’ha acumulat menys aigua en les últimes hores.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica és la següent:
Cel seré o poc ennuvolat per núvols alts en general.

Pel que fa a precipitacions, s’esperen de febles, disperses i intermitents  al principi i final de la jornada al vessant nord del Pirineu. Al sector central del litoral i del prelitoral són probables ruixats entre febles i moderats.
Les temperatures mínimes en lleuger descens i màximes similars o en lleu descens.
El vent s’imposarà el component nord i oest en general, en el sector central del litoral i prelitoral predominarà els components sud i est, amb estones de vent de direcció variable. Bufarà  d’intensitat entre fluixa i moderada. A les terres de l’Ebre bufarà mestral entre fluix i moderat amb cops forts i a l’Empordà bufarà la tramuntana entre moderada i forta amb ratxes molt fortes.
La humitat serà baixa entre un 20-30%,  i en el sector central del litoral pot arribar al 60%.
La Direcció general de Protecció Civil mantè  el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta, donada l’absència de precipitacions a zones afectades pels vents de tramuntana i mestral mantindrà el risc d’incendi.
La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat degut a la millora  de les condicions meteorològiques  i al descens del risc  d’incendis forestals, partir de les 00:00 h del dia 1 de setembre qued desactivada  la restricció els accessos als següents massissos forestals de demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre:
–    Ports de Tortosa-Besseit
–    Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell
–    Serres de Cardó-Boix
–    Serres de Pàndols i Cavalls

Així com s’anul·len les restriccions que afectaven als a 47 municipis afectats pel tancament d’aquest massissos.

Per altra banda per demà dia 1 de setembre a partir de les 00:00h, degut a les condicions meterològiques el risc d’incendis forestals es molt alt, i de perill extrem (vegeu mapa) en algunes zones de l’Alt Empordà, quedarà restringit l’accés als següents massissos de la demarció de Girona:

–    Muntanyes de Begur
–    El Montgrí-muntanya Gran
–    Les Gavarres
–    Cap de Creus
–    Massís de l’Albera
Es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d’incendis forestals a 49 municipis afectats pel tancament de massissos, s’adjunta document amb la relació de municipis afectats