Roses acapara la participació i els podis de la 2ª edició de CarnaTrail de Navata

CarnaTrail de Navata
Guerau Llamas a dalt del podi com a guanyador de la cursa de 3 km del CarnaTrail de Navata

Soufiane El Mimoune i Héctor Pérez en la cursa llarga, i Guerau Llamas a la curta són els atletes rosincs que van pujar al podi de CarnaTrail de Navata

CarnaTrail de Navata
Guerau Llamas a dalt del podi com a guanyador de la cursa de 3 km del CarnaTrail de Navata

Dissabte passat feia fred, bufava la tramuntana i a sobre va nevar en molt punts de la comarca de l’Alt Empordà. Per la qual cosa l’organització del CarnaTrail de Navata va rebre molts de missatges preguntant si el CarnaTrail de Navata que s’havia de celebrar al dia següent es suspenia.

Finalment, però, la tramuntana va parar, la neu no va quallar i diumenge va sortir un dia assolellat, ideal per fer una cursa atlètica. Una prova on es van donar cita 86 atletes per participar en la prova llarga de 14 km i 128 a la curta de 3 km, i “on la majora de participants van ser provinents de Roses”, ha assenyalat Juan Diego Martín, rosinc establert a Navata i organitzador del CarnaTrail juntament amb l’Oncolliga i els Guixaires del municipi.

I si els atletes de Roses van ser majoritaris en quant al nombre de participants de la prova també ho van ser pel que fa a les posicions de podi, ja que Soufian El Mimouni, rosinc d’origen marroquí va ser el guanyador de la prova de 14 km, quedant també l’atleta de Roses, Héctor Pérez, en tercera posició.

I en la cursa curta de 3 km va ser en Guerau Llamas, fill del campió de Catalunya de curses de muntanya i millor esportista de Roses de 2014, Xavi Llamas, el que va guanyar la prova. La família Llamas es va presentar a Navata al complert i van participar tots, fills i dona, menys en Xavi, que en aquesta ocasió va fer d’espectador.

Cal destacar que el tres primers classificats es van portar de premi un lot de regals dels diferents col·laboradors de la cursa i un trofeu gentilesa de l’Ajuntament de Navata.

Al voltant de 2.500 euros recaptats destinats a ajudar a malalts de càncer

La CarnaTrail, que enguany va arribar a la seva segona edició, és una cursa on es combina, esport, festa i solidaritat. Esport perquè, evidentment és una activitat esportiva, festa perquè els atletes havien d’anar disfressats i solidària perquè els diners recaptats, que van ser, aproximadament, 2.500 euros, van destinats a l’Oncolliga de Navata i La Casa dels Xuclis. La primera, una entitat oncològica i la segona una casa d’acollida per a les famílies de les nenes i nens amb càncer.

Uns diners molt necessaris per totes dues entitats, per la qual cosa els organitzadors del CarnaTrail es van mostrar “molt contents de la resposta de la gent a la segona edició d’aquesta prova, i més quan el dia anterior per culpa de la meteorologia semblava que no es podria celebrar”, va assenyalar Juan Diego, més conegut en el món de l’atletisme com l’Expresso de Navata. “Tothom va quedar content, organitzadors, col·laboradors i participants, que ja preguntaven si hi hauria una tercera edició del CarnaTrail”, ha afirmat l’Expresso.