Roses va acollir per primera vegada el PoemEstiu

PoemEstiu a Roses

El director de PoemEstiu (amb ulleres) amb els participants del Festival a Roses

Divendres passat es va celebrar al Teatre Municipal la 6ª edició del PoemEstiu, el Festival de Poesia de l’Empordà

PoemEstiu a Roses
El director de PoemEstiu (pantaló blanc) amb els participants del Festival de Poesia de l’Empordà a Roses

El PoemEstiu, el Festival itinerant de Poesia de l’Empordà, va néixer l’any 2011. Llavors, Navata, Darnius, Palamós i Castelló d’Empúries van ser les poblacions per on va passar, dels quals els tres de la comarca de l’Alt Empordà van repetir l’any passat juntament amb Figueres, Mollet de Peralada i Taravaus.
Aquest certamen poètic es desenvolupa des del món local, és a dir, poetes de les diferents poblacions que hi ha participen interessats en acollir el festival ho proposen. I Roses el va acollir per primera vegada aquest passat divendres, però no perquè cap poeta ho demanés, sinó “perquè em feia il·lusió, portar-lo a una de les Viles més potents  i més importants de l’Empordà, i ha estat un encert perquè el públic ha respost i el Festival ha tingut molt bona acollida”, va dir el director de PoemEstiu, Daniel Ruiz-Trillo. I més tenint en compte que Roses, com va definir el tècnic de Cultura, Toni Martínez, durant la presentació del Festival, “és un poble que aposta per la poesia amb l’organització cada any del Març de Paraules i els Jocs Florals”.

El Festival PoemEstiu a Roses, que es va celebrar al vestíbul del Teatre Municipal, va tenir la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, l’Associació Tramuntanets i el col·lectiu Viure, i en el que va participar amb els seus poemes la Lali Ribera, la Núria Caraltó, la Núria Miramelsmots i Jordi Roig oferint un menú de 10 plats, de deu poemes, consistent en tres primers, tres segons i 4 de postre. El certamen poètic el va encetar i el va cloure el cantautor Roger.

Ribera, Miramelsmots i Roig, que participaven per primera vegada al PoemEstiu van considerar que certàmens poètics com aquest Festival “són necessaris perquè la poesia és la beguda i l’esperit que neteja l’ànima”, va destacar en Jordi, sent un gènere “que està molt de moda ara la poesia”, va destacar la Núria, per afegir la Lali que “el que hem fet aquí es fa molt sovint en molt llocs últimament, que és portar la poesia al carrer”. Tots tres van agrair la bona resposta del públic en assistir a la primera edició del PoemEstiu que s’ha celebrat a Roses.

Un Festival de poesia de l’Empordà que ha passat a tenir un ressò a nivell local “a ser molt conegut cada vegada més pels tots els poetes catalans, pel públic, pels mitjans de comunicació”, va assegurar el seu director, per remarcar que “és un certamen que té la voluntat de portar la poesia a la gent, perquè la gent té ganes de poesia”.

PoemEstiu se celebra de principis de juliol i fins a finals d’agost. Enguany ha passat per  Figueres i Roses, i properament ho farà per Navata, per després anar a l’Escala i a Darnius.
Destacar que al Celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, ja s’ha portat a terme tres vetllades poètiques, i on el 5 d’agost està previst lliurar Premis PoemEstiu.