Roses acollirà un any més la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

‘Els Bombers t'acompanyen a donar sang’

Per quart any consecutiu, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves 

‘Els Bombers t'acompanyen a donar sang’Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Per primera vegada, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març al costat dels vuit dies de campanya en edicions anteriors, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions.

Quarta edició de la campanya

Aquesta serà la quarta edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 20 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.  

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Un mes de març amb campanyes per tot Catalunya 

Les col·lectes que formen part de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” són:

 • Dijous, 1 de març: Lleida (Avinguda Blondel, 70, de 17 a 21 hores).
 • Diumenge, 4 de març: Caldes de Montbui (Carrer Major, 82-Bis, de 10 a 14 hores)
 • Dilluns, 5 de març: Vilafranca del Penedès (Rambla de Sant Francesc, de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores)
 • Dimarts, 6 de març: Mollet del Vallès (Avinguda Llibertat, 14, de 9 a 14 hores)
 • Dissabte, 10 de març: Figueres (Plaça Catalunya, 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores); l’Hospitalet de Llobregat (Avinguda Masnou, 8, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores); la Seu d’Urgell (Plaça dels Oms cantó de la Catedral, de 10 a 14 hores); Malgrat de Mar (Avinguda Costa Brava, 77, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores); Palamós (Plaça del Suro, de 10 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores); Terrassa (Raval de Montserrat, 14, de 10 a 20 hores)
 • Diumenge, 11 de març: Castellar del Vallès (Berguedà, 39, de 10 a 15 hores)
 • Dimarts, 13 de març: Lloret de Mar (Avinguda del Rieral, 59, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores)
 • Dijous, 15 de març: Granollers (Plaça de l’Església, 1, de 17 a 21 hores); Santa Coloma de Farners (Malva, 53, de 16 a 21 hores)
 • Divendres, 16 de març: Girona (Plaça Catalunya, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores)
 • Dissabte, 17 de març: Torroella de Montgrí (Ullà, 27-32, de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores); Sabadell (Pau Claris, 100, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores)
 • Diumenge, 18 de març: Roses (Pau Casals, davant cinemes, de 10 a 14 hores)
 • Dissabte, 24 de març: Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila, de 10 a 20 hores)
 • Dimecres, 28 de març: Amposta (Simpàtica, 6, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores)

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Girona. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.