Suquet de peix de Rose

Roses acollirà aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya Optimist per Equips

Campionat de Catalunya Optimist
Una regata d'una competició d'Optimist a la badia de Roses / Foto: GEN Roses

La Federació Catalana de Vela torna a confiar l’organització d’aquest campionat al GEN Roses

Per segon cop, el primer va ser l’any 2022, la Federació Catalana de Vela confia en el Grup d’Esports Nàutics de Roses l’organització del Campionat de Catalunya Optimist per Equips , el que significa tot un reconeixement pel GEN, ja que, com afirmar el seu director esportiu, David Miralta, “és un format de competició diferent al que és habitual, perquè si normalment en un campionat de classe de vela lleugera es fan unes quatres proves per dia, en aquest, en ser per equips i enfrontar-se quatre vaixells contra quatre, només per demà dissabte hi ha programades 55 proves”.

En total, al Campionat de Catalunya Optimist per Equips s’enfrontaran 11 clubs, que són el Club Nàutic Cambrils, el Club Nàutic El Balís, el Club Nàutic Vilanova, el Real Club Nàutic Barcelona, el Club Nàutic El Masnou, el Club Nàutic l’Escala, el Club Nàutic Garraf, el Club Nàutic de Palamós, el Club de Vela Blanes, el Club Nàutic Vilassar de Mar i el GEN Roses.

I demà dissabte, es disputaran les eliminatòries, on tots clubs s’enfrontaran contra tots, de les que sortiran els quatre millors per disputar diumenge les semifinals i la gran final.
“El primer s’enfrontarà contra el quart al millor de tres proves i el segon competirà contra el tercer, també al millor de tres proves, i els guanyadors es jugaran l’or i la plata a la final mentre que els dos perdedors disputaran la final de consolació per veure qui es penja la medalla de bronze”, ha explicat Miralta.

Aquest campionat es composa, com ha esmentat el director esportiu del GEN Roses, de moltes proves, tot i que molt curtes i sense parar, en les que per guanyar no prima la velocitat, ja que es tracta més d’impedir que el rival guanyi que no pas arribar a la meta primer. És a dir, és un campionat en el que l’estratègia decidirà quin equip es  proclamarà campió de Catalunya.