Cinema a la Fresca

Roses acollirà campanyes especials de donació de sang

La donació de sang es portarà a terme els dies 22 i 23 d’abril al Teatre Municipal de Roses i cal reservar hora

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Roses s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies.

El 22 i 23 d’abril, el Teatre Municipal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 21 hores. 

Cal reservar hora

Donada la situació actual d’estat d’alarma a causa del coronavirus cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten possibles aglomeracions de gent alhora que s’eviten esperes en uns dies que tot i la situació d’emergència per la COVID-19 on la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals, ja que, per exemple, les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i la COVID-19: