Roses acollirà l’Expo Interface Gifre, una altre manera de servir el menjar amb plats-escultura d’elBulli i el Celler Can Roca

Ricard Planas, Carles Pàramo i Daniel Molina

La Ciutadella de Roses acollirà entre el 5 d’abril i el 31 d’agost l’Expo Interface Gifre. Una mostra que on es podrà contemplar els plats-escultura de les cuines d’elBulli i el Celler de Can Roca realitzats pels dissenyadors Pere Gifre i Daniel Molina

Ricard Planas, Carles Pàramo i Daniel Molina
Ricard Planas, Carles Pàramo i Daniel Molina

La mostra Expo Interface Gifre ja ha visitat les poblacions de Banyoles i Vilafranca del Penedés, tot i que només ha estat “un tastet, perquè l’exposició en tota la seva dimensió, en tota la seva complexitat, es veurà aquí, a Roses, en el marc incomparable de la Ciutadella” ha assenyalat el comissari d’aquesta mostra, Ricard Planas, durant la presentació d’Expo Interface Gifre que ha portat a terme l’alcalde Carles Pàramo, el dissenyador i director de la mostra Daniel Molina i el mateix Planas.

Un exposició que estarà protagonitzada per un gran taula, de gairebé 14 metres i pensada com a “laboratori d’idees”, on es podrà admirar un altra manera de servir el menjar mitjançant plats-escultura, dissenyats per Molina i Pere Gifre. Tots dos dissenyadors, basant-se en el maridatge entre disseny industrial, escultura, natura i tecnologia, han creat noves formes de servir el menjar, com per exemple, un eriço de mar, que és al mateix temps plat i cullera.

Expo Interface Gifre mostra la cronologia, el procés i les tècniques que s’han utilitzat pel disseny d’aquests nous conceptes. Entre d’ells, la biomímesi, ciència que es basa en l’estudi de la natura, com podria ser una onada, la sorra del mar o l’erosió d’una roca per trobar noves solucions al disseny.

També hi haurà un apartat on es podrà veure les maquetes i els vídeos que mostren dels diferents processos creatius, destacant també, la projecció del documental INTERFACE elBulli, que s’estrenarà el proper abril a Cannes.

D’una forma pedagògica i divertida, aquesta exposició permetrà als visitants descobrir altres perspectives del món del disseny endinsant-se en l’univers de Gifre Collective elBulli i el Celler Can Roca.