Roses acollirà per primer cop una Travessia de Natació en aigües obertes

Travessia de Natació en aigües obertes a Roses

Recorregut de la Travessia de Natació en aigües obertes

La Mediterranean Masters Week s’iniciarà amb aquesta Travessia de Natació en aigües obertes, insòlita al litoral rosinc, el proper 4 d’octubre

Travessia de Natació en aigües obertes a Roses
Recorregut de la Travessia de Natació en aigües obertes

El proper 4 d’octubre arrencarà la Mediterranean Masters Week 2015 amb una competició que està d’estrena: La Travessia d’aigües obertes mMediterranean Masters week – Open Water Swimming. Aprofitant el paradís que ofereix el Parc Natural del Cap de Creus i les bones condicions per a la natació d’aigües obertes una vegada baixa la intensitat de trànsit marítim, aquest 2015 es proposa la primera edició d’una Travessia que es pretén potenciar i posar als calendaris dels esportistes de fons de la natació amb dues distàncies: 5,5Km i 3,5Km, segons les categories.

El recorregut té inici a la preciosa platja de l’Almadrava, amb la sortida i una balisa que servirà per a fer la primera estirada dels nedadors. Posteriorment, estarà delimitat per les balises de la zona de bany de la platja i balises preparades per l’organització del GEN Roses en punts estratègics fins arribar a la platja de Canyelles. Un altre paratge esplèndid. Seguint les balises de la zona de bany i unint-se amb la travessia mMw-OWS curta, el recorregut entra a la Via Brava de Roses que els nedadors han de recórrer en la seva totalitat per encara el tram final del recorregut. Des de la platja del segon moll i passant per fora del port per acabar a la platja de La Perola a les instal·lacions del GEN Roses.

Es preparen diversos punts d’assistència així com dos punts d’avituallament: un a mar i l’altre a l’arribada a terra. Però el que cal destacar d’aquesta competició de natació és la multitud de punts de visualització de la travessia per als espectadors, que la podran seguir en gran part del seu recorregut pel camí de ronda de Roses.

Les inscripcions han viscut un gran augment en els darrers dies, destacant que entre els participants hi ha els dos primeres espases d’aigües obertes: el campió d’Espanya i nedador internacional, Héctor Ruiz, i la 3ª classificada a la Copa Marnatón, Sabina Martínez.

La mediterranean Masters week 2015 constarà de 3 competicions de diferents esports o modalitats distribuïdes en diferents caps de setmana.

  • La mediterranean Masters week – Open Water Swimming del dia 4 d’octubre on s’esperen diverses desenes de nedadors.
  • El Campeonato de España Laser Master dels dies 9-12 d’octubre on ja hi ha més de 90 inscrits i s’espera que hi hagi al voltant d’un centenar de regatistes, per ara de diferents països (França, Anglaterra, Alemanya, Suissa, Holanda a més de regatistes nacionals) i comunitats (Catalunya, Madrid, Astúries, València, Balears, Galícia, País Basc, Murcia..i n’esperem més!).
  • La Tramuntana Cup de la classe de vela ràdio control One Meter del dia 25 d’octubre on esperem una trentena de participants.

Esperem que els nedadors acceptin el repte de la travessia d’aigües obertes i estrenin la mediterranean Masters week 2015 amb una bona participació en l’estrena de la mMw-OWS i de la 3a Edició d’aquest esdeveniment esportiu que engloba diverses competicions i modalitats.