Roses aconsegueix el major nombre de donacions de sang dels darrers anys

Donació de sang a Roses
El rosinc Christian Descloux feliç saben que amb aquest gest pot salvar vides

215 persones es van apropar fins la Casa del Mar en la primera campanya de donació de sang de 2020 a Roses, assolint la xifra més alta dels últims anys

Aquest passat dissabte 215 rosincs i rosinques es van dirigir a la Casa del Mar per fer una donació de sang. I d’aquestes més de 200 persones 189 van ser les que van poder donar sang, ja que es 26 restants, per diferents motius no ho van poder fer.

Una xifra de donacions que en els darrers anys no s’havia pogut assolir. “Molt content, 215 persones es van oferir a donar sang en aquesta ocasió,  i part de les 189 que ho van poder fer, el que és més important és que 24 d’aquestes persones ho van fer per primera vegada, i esperem que això doni un impuls, un pas endavant a les donacions que es facin a Roses en el futur”, ha manifestat el president de l’Associació de Donants de Sang de Girona, Jordi Segura.

I és que les donacions de sang són cabdals per salvar vides, no només amb les transfusions que es fan a les persones que ho necessiten, “exacte, perquè no som conscients que els derivats de la sang serveixen per fer medicaments, i potser una persona no ha necessitat mai rebre sang però si ha pres medicaments elaborats gràcies a la gent solidària que dona la seva sang amb els seus derivats, entre d’ells el plama”, ha explicat Segura.

I des de l’Associació de Donants de Sang Girona i el Banc de Sang i Teixits volen agrair la participació de tothom per la seva participació i solidaritat  a la donació de sang a Roses, imprescindible per al bon funcionament del sistema sanitari del nostre país.