Roses aconsegueix modificar la Llei de Comerç per fer més gran el nou Mercat Municipal i assegurar la seva viabilitat

Mercat Municipal de Roses

Mercat Municipal de Roses

La nova Llei de Comerç, Serveis i Fires aprovada per la Generalitat amb la incorporació de l’esmena presentada per l’Ajuntament de Rose permet l’ampliació del Mercat Cobert de Roses fins al 3.500 m2 de superfície

Mercat Municipal de Roses
Mercat Municipal de Roses

La concessió del Mercat Municipal de Roses finalitza aquest 2017, i des de principis d’any l’Ajuntament de Roses va endegar un estudi de cares a assegurar la seva viabilitat. I en un primer moment es van contemplar tres opcions, la primera tractava de reformar tota la instal·lació comercial de dalt a baix, la segona contemplava fer un de nou on està ubicat ara, i la tercera, que també era fer una construcció nova, però en un altre indret de la Vila.

Consultats, mitjançant una enquesta, els comerciants que tenen parada actualment al Mercat Cobert “tothom va arribar a la conclusió que el millor és tenir un mercat nou on és ara, més gran, més lluminós i amb un aparcament soterrani per donar un millor servei als seus clients”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens.

Però, per fer realitat aquest projecte, per fer-lo viable, “tots els comerciants van ser conscients de la necessitat d’incorporar un nou operador, és a dir, encabir al nou edifici del mercat un supermercat”, ha dit el regidor.
I un gran centre comercial, per estar interessat en entrar, hauria de disposar com a mínim d’una superfície de 2.000 m2, que és el que fa tot just el Mercat Cobert
Llavors, es feia impossible encabir les parades i un supermercat al mateix edifici, i més quan la llei del Comerç diu que l’operador principal ha d’ocupar el 60% de la superfície del mercat, i la resta el 40%.
Una llei, a més, que no permetia a Roses fer un mercat més ampli, segons el seu cens de població i per no ser capital de comarca.
Davant d’això, l’Ajuntament de Roses va presentar una esmena a la nova Llei de Comerç, Serveis i Fires per tal de poder fer un mercat molt més ampli, “que passés del 2.000 metres comercials fins als 3.300, per així poder encabir el supermercat en aquest dos mil i les parades en els 1.300 restants, i assegurar-nos que sigui econòmicament viable”, ha assenyalat Llorens.
I el Govern de la Generalitat ha donat llum verda a la nova Llei de Comerç en la que s’inclou l’esmena del consistori rosinc per a l’ampliació del Mercat Municipal fins a una superfície totals de 3.500 m².

L’aparcament soterrani que es farà tots just a sota de l’edifici comercial es preveu que doni cabuda a 200 vehicles.