Roses actuarà amb menys policies uniformats i més de paisà per maximitzar la lluita contra el top manta

Top manta
Els top manta al passeig marítim de Santa Margarida, a Roses

Aquest estiu Roses disposarà de més efectius policials que anys anteriors per combatre la venda il·legal

Els top manta al passeig marítim de Santa Margarida, a Roses

Durant la roda de premsa que es va convocar ahir per part l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana i el cap de la Policia Local, Eduard Campà, per anunciar que el cos de seguretat municipal es veurà reforçat amb 8 agents més durant els pròxims 6 mesos de cares a donar servei a una població que es multiplica per 6, Joan Plana, va desvetllar que “l’Ajuntament de Roses lluitarà, un any més, contra la venda il·legal del top manta al passeig de Santa Margarida amb la novetat que no hi haurà presencia policial uniformada, ja que prioritzarem l’efectivitat operativa amb policies de paisà, que permetrà augmentar el nombre de decomisos, és a dir, la presencia de policies uniformats serà menor amb la finalitat de maximitzar els resultats de les accions policials”. El regidor de Seguretat Ciutadana no va voler donar més detalls de l’operatiu que Roses té previst portar a terme per combatre enguany el top manta “perquè podríem comprometre la tasca dels agents policials”.

Col·laboració amb els altres cossos de seguretat

Tot i que la Policia Local prepara un dispositiu propi per combatre la venda il·legal, durant la Junta Local de Seguretat de Roses, celebrada al passat mes de març, es va demanar la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, i en aquest sentit el conseller d’Interior, Miquel Buch, es va comprometre a destinar agents de la Policia de Catalunya per combatre el top manta.

Un compromís per part del conseller que va ser molt ben rebut per l’Ajuntament de Roses, “ja que durant els darrers cinc anys havia hagut una baixada d’efectius al cos dels Mossos d’Esquadra”, va explicar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.
Així, els efectius policials han augmentat a Roses per aquest estiu en 8 agents de la Policia Local i en 20 policies dels Mossos d’Esquadra.  

“I ara”, va afegir Eudard Campà “el que ens toca als caps operatius és distribuir aquests efectius, de manera conjunta i coordinada, per fer front a la problemàtica del top manta, així com d’altres serveis que s’incrementen, i molt, durant la temporada d’estiu”.

Plana va voler recordar que “la lluita contra el top manta sobrepassa moltíssim les nostres competències i l’àmbit estrictament municipal i, per tant, no és pot carregar al cent per cent ni a l’Ajuntament ni a la Policia Local es 100 % de la responsabilitat”.

Donar comptes de la lluita contra el top manta finalitat l’estiu

El regidor de Seguretat Ciutadana, es va comprometre a que “quan acabi la temporada donarem comptes de tota l’activitat que ha portat a terme la Policia en el cas concret del top manta i quins han estat els resultats que s’han obtingut”.