Roses acull aquest proper cap de setmana el Campionat d’Espanya de Vela Open BIC

Aquest proper cap de setmana regatistes d’entre 7 i 15 anys competiran a Roses en el Campionat d’Espanya de Vela BIC OPEN

Campionat d'Espanya de Vela Open BICLa classe Open BIC és una modalitat on la majoria d’esportistes són infantils. Tot i que poden arribar a pesar 65 kg, a patir dels 13 anys ja es comença a plantejar el canvi de classe cap a una classe individual com el Làser o la 420 o 29er.

L’Open BIC és de disseny francès, més modern que la tot poderosa classe Optimist i poc a poc va creixent l’acceptació entre els clubs de vela i els esportistes en general, com ho demostren els 127 participants el Campionat Europeu del passat juliol a Garda, Itàlia.
7 regatistes catalans del GEN Roses hi van participar i en Pol Font va aconseguir una brillant setena posició.

Amb el disseny de l’Open BIC és molt més fàcil treballar a nivell d’iniciació ja que el casc és auto-buidable i la vela amb sabres forçats navega de manera molt dinàmica. També pot ser molt tècnic a nivell de competició i cada vegada hi ha un nivell més espectacular entre els primers classificats.

Des de fa almenys 5 anys al GEN Roses s’hi navega en O’pen BIC a nivell d’esport base i es mesclen nens i nenes d’uns 5 anys i fins a 13 aproximadament. El plantejament és la formació, els valors i l’experiència. Viatjar a nivell nacional internacional per a competir és inimaginablement positiu en la formació d’un esportista infantil ja que el pas d’alt nivell sempre és molt difícil i d’aquesta manera es treballa l’autonomia que necessitaran per a poder aspirar al màxim. De totes maneres, l’objectiu és que aprenguin sense cap pressió a nivell de resultats, juguin, s’exigeixin i aprenguin a entrenar amb una dinàmica positiva i de grup, incloent també als més petits. Això, per al GEN és la garantia de futurs esportistes de nivell.

No oblidant els més petits, es programa també un “Campionat d’Espanya” en la categoria promoció, que faran un recorregut més senzill a la vora de les instal·lacions del club on tothom podrà seguir la regata des de la platja o el moll.