Roses acull avui divendres la retransmissió de l’òpera ‘Tosca’ dins el projecte ‘Liceu a la fresca’

Liceu a la fresca

Avui divendres, 28 de juny, es retransmetrà la funció de l’òpera ‘Tosca’ de Puccini a la biblioteca de Roses i en més de 200 espais de Catalunya, Andorra, Espanya i França

Liceu a la fresca

El projecte ‘Liceu a la fresca’ es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que va consistir en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant aquell any al propi Teatre del Liceu.

Però, no va ser fins la temporada 2014-2015 que aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya amb la la retransmissió de ‘La traviata’.
En aquest projecte es van afegir diversos municipis que a través de pantalles situades en les seves places i carrers van fer arribar l’òpera a les seves poblacions. La tradició s’ha anat repetint durant les següents temporades i cada vegada més poblacions han participat en el ‘Liceu a la fresca’, fent arribar i gaudir de l’òpera cada cop a més públic. Va esdevenir un projecte amb un fort component divulgatiu de l’òpera, a la vegada que desmitificava els conceptes associats al gènere. Així, les persones que durant aquests anys han vist una retransmissió del ‘Liceu a la fresca’ han pogut gaudir i entendre, gràcies als subtítols, de la immensitat de l’òpera assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu.  

Roses s’adhereix per primer any al ‘Liceu a la fresca’

I enguany Roses no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’adherir-se a aquest projecte del ‘Liceu a la fresca’ acollint la retransmissió de ‘Tosca’, de Giacomo Puccini, perquè “l’òpera sempre ha estat un gènere de música teatral que pot ser queda un xic allunyat del gran públic, i considerem que aquesta iniciativa és molt adient per intentar apropar l’òpera a tota la ciutadania”, ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

I la retransmissió de ‘Tosca’ arribarà avui i per primer cop a Roses, concretament a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, a les 22 hores. Una retransmissió que la instal·lació municipal ha volgut “lligar amb el projecte LiceuBIB,  que nosaltres ja portem a  terme per segon any, i que està impulsat pel Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, i el Gran Teatre del Liceu per facilitar que les biblioteques puguin fer arribar a tothom el món de l’òpera,”, ha afirmat la bibliotecària Anna Vicens.

Per poder assistir a aqueta retransmissió s’ha de fer la inscripció corresponent degut a l’aforament limitat de la Biblioteca Municipal.