Roses acull demà dissabte el campionat de Catalunya de Mar-Costa de duos

El C.P.E Roses La Perola organitza demà dissabte, 15 de desembre, el campionat de Catalunya de Mar Costa de duos 2019, certamen classificatori pel pròxim campionat d’Espanya

C.P.E Roses La Perola
Tots els socis del C.P.E Roses La Perola s’implicaran en la celebració del campionat de Catalunya de Mar-Costa de duos, uns en l’organització i d’altres participant

Demà dissabte, la platja de Santa Margarida acollirà el campionat de Catalunya de Mar Costa corresponent a l’any 2019, el qual s’avança a aquest mes de desembre “perquè ho vam sol·licitar a la Federació poder fer-ho ara, quan tots els clubs han finalitzat la seva temporada, ja que en ser classificatori pel campionat d’Espanya les dates de celebració entre tots dos certàmens, el català i el nacional, estaven molt properes en el calendari, i era molt just per l’organització dels diferents clubs de pesca”, ha manifestat el president del C.P.E Roses La Perola, Jaume Calpena.

Però, el president de La Perola no només va demanar l’avançament del campionat, sinó també poder organitzar-ho. Demanda que la Federació de Pesca de Catalunya també ho va acceptar, la qual cosa “és tot una il·lusió i tot un repte per nosaltres, no el fet d’organitzar-lo, sinó de fer-ho bé, ja que per exemple destinem 20 persones a la tasca de controladors per inspeccionar que tots els pescadors competeixen dins la normativa”, ha explicat Calpena.
Controladors necessaris degut a que aquest certamen se celebra en la modalitat de captura i solta, que vol dir que tots els peixos han de ser retornats a l’aigua, per això la necessitat d’aquest controladors que hauran de mesurar i pesar el peix, abans de deixar-los tornar al mar.

Un repte i un allau de visitants que tindrà Roses entre les 44 parelles de participants acompanyats molts d’ells pels seus familiars, però no tan sols el cap de setmana, ja que “hi ha pescadors que porten quatre dies entrenant a les nostres platges de cares al campionat”, ha desvetllat Jaume Calpena.

Cal destacar les inscripcions es va completar en només 4 dies, una xifra rècord, diuen des del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, i que dona idea sobre l’acceptació per part dels pescadors que el campionat es disputi al litoral rosinc.

Assenyalar que pràcticament tot els socis del C.P.E Roses La Perola s’implicaran en la celebració d’aquest campionat de Catalunya de Mar-Costa de duos, un en tasques organitzatives i d’altres competint, com és el cas de les parelles formades per Alberto Fernández i Sergi Gimenez, Jordi Segura i Leandro Caceres, Rubén Piedad i Alberto Pablo Ballesta, els quals tenen series possibilitats de classificar-se per al campionat d’Espanya.

El CPE Roses La Perola disposarà d’un petit programa online perquè els esportistes puguin seguir online les seves captures i de la resta de participants.

Horari del campionat de Catalunya de Mar-Costa de duos a Roses:

  • 06:30 hores:Concentració i sorteig zones de pesca: Pavelló Municipal d’Esports
  • 08:30 hores:Entrada als llocs de pesca
  • 09:30 hores:Inici 1ª mànega
  • 12:30 hores:Final 1ª mànega / Classificació 1ª mànega / Canvi de lloc dels esportistes
  • 14:00 hores:Inici 2ª mànega
  • 17:00 hores:Final 2 ª mànega / Classificació 2ª mànega / Canvi de lloc dels esportistes
  • 18:30 hores:Inici 3ª mànega
  • 21:30 hores:Final 3ª mànega / Classificació 3ª mànega / Classificació Final Campionat de Catalunya
  • Tot seguit: Entrega de premis i distincions – Pavelló Municipal d’Esports